приготвите дома си за Свети Валентин
07.02.2019 г.

Как да приготвите дома си за Свети Валентин?

Любовта е чувство за през цялата година, но в забързаното ежедневие често забравяме да бъдем романтични. Затова и за романтиката си има специален ден – 14-ти февруари. Ако сте избрали да го прекарате вкъщи, в следващите редове ви предлагаме 6 идеи как да изпълните дома си със светивалентинско настроение.   

Започнете от антрето

Голямото значение на първото впечатление е всеизвестно. Затова и потопете партньора си в романтика още от вратата. Ако нямате време, за да се подготвите по-добре, бихте могли да вземете балони във формата на сърца и да ги завържете на портмантото в антрето. Друг вариант е романтичен винилов надпис, който да окачите на стената. Ако сте мъж, ви препоръчваме и красив букет във ваза. А за по-старателните – накъсани листчета от рози по пода, които да водят от входната врата към романтичната вечеря. 

Приглушена светлина

Светлината е един от основните елементи, чрез които да създадете романтична обстановка. Колкото по-приглушена е, толкова по-добре. Свещите са на първо място в класацията, но понякога те са твърде недостатъчни, за да виждате добре. Ако ви предстои да досготвяте вечерята например, по-добре използвайте и лампи, за да предотвратите инциденти. Чудесна работа би ви свършил лампион, който да поставите на мястото, което искате да е най-добре осветено. А като допълнение бихте могли да извадите и коледните лампички.

Масата

Масата е от голямо значение за романтичната ви вечер. Дори и да не украсите останалата част от дома си, трябва да се постараете за трапезата. Добрата храна радва стомаха, а красивата – очите и душата. Запалете свещи, купете красиви салфетки, подредете приборите и чиниите като в изискан ресторант, сложете ваза с цветя. Пригответе вече тествана рецепта (за да няма неприятни изненади), аранжирайте чиниите по креативен и красив начин. Много романтично ще е и да спретнете пикник на пода. Ако е до камина, още по-добре. 

Цветя и аромати

Макар и вече да споменахме букетите и свещите, на тях трябва да се обърне специално внимание, когато става въпрос за Свети Валентин. Колкото повече цветя, толкова по-добре. Разбира се, имайте предвид и личностните предпочитания на половинката си. Подберете от любимите й видове, съобразете се, ако предпочита саксии, а не букети. Откъснатите цветя бихте могли да замените например с букет от шоколадови бонбони. Изпълнете дома си и с приятен аромат. Вариантите ви, за да го постигнете, са разнообразни - ароматизирани свещи или пръчици, етерични масла, ароматизатори. 

Изненада чрез детайлите

Бъдете креативни. Цветята и свещите са романтични, но и очаквани. Направете колаж от снимки с партньора ви и го закачете на стената, поръчайте тениски със специален надпис за двамата, осъществете някое желание на половинката си. Няма нищо по-романтично от това да се опитате да зарадвате човека, когото обичате. Затова и не се притеснявайте, че разпръснатите листа от рози може да увехнат твърде бързо. Важното е, че ще се постарали. 

Спалнята

Не забравяйте и спалнята. Голяма доза романтика ще внесат красиви копринени чаршафи. Най-добре ще е да са червени. Бихте могли да сложите коледни лампички по рамката на леглото, запалете ароматизирани свещи, декорирайте с валентинки – плюшени, хартиени, балони или други.