Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

Десетте най-важни приспособления за кухнята

A A A

Десетте най-важни приспособления за кухнята

Когато човек реши да се изнесе от дома на родителите си, бързо разбира, че не притежава и половината от нещата, които са му необходими в новото жилище. Ако имате късмета да се нанесете в обзаведен имот, то част от проблемите са решени. Но остават множеството малки приспособления, които спомагат за удобството в ежедневието. Дори да откриете електрически уреди, маса, столове и чинии в кухнята, това не означава, че разполагате с всичко необходимо, за да сготвите любимите си ястия. В следващите редове ви представяме списък на ключовите 10 кухненски приспособления, които ще ви помогнат да се почувствате наистина вкъщи.  

10. Шефски ножове

Добре наострените шефски ножове ще ви помагат да режете меса с кости и големи, твърди зеленчуци. С тях ще ви е по-лесно да кълцате на дребно съставките за супи, салати и др. Тази инвестиция ще ви се изплаща с години, тъй като са и много устойчиви.  

9. Дъска за рязане

Дъската за рязане ще спаси кухненския плот и масата ви от нараняване, а острието на ножовете - от затъпяване. Ежедневната употреба вероятно бързо ще развали добрия й вид, но това няма да попречи на нейната функционалност. Имайте предвид, че най-добрите материали за дъски за рязане са бамбук, силикон и HDPE пластмаса. Дървото също не е лош избор, но заради честото излагане на вода ще потъмнее. 

8. Мерителен съд

Ако обичате да приготвяте по-сложни ястия и сладкиши, вероятно ще се нуждаете от мерителна кана, за да преценявате правилните пропорции на съставките. А когато става въпрос за по-малки количества, може би ще ви трябва и мерителна лъжица. От голяма помощ ще ви е и кухненската везна, но тя е основно за най-запалените кулинари и за почитателите на стриктните хранителни режими. 

7. Дървена шпатула

Ако обичате палачинки, омлети и други вкусни ястия, приготвяни на тиган, няма как да подминете и дървената шпатула. Тъй като в наши дни най-използвани са тефлоновите тигани, не забравяйте, че покритието им лесно се наранява от метал. Затова и трябва да използвате само дървена или гумена шпатула, за да разбърквате в тях. 

6. Голяма лъжица

Голямата лъжица – решетъчна или не, трябва да е неразделна част от всяка кухня. С нея можете да разбърквате и слагате салата, да разделяте мусаката или печените си зеленчуци на прилежно подредени порции. Тази лъжица ще ви е полезна в поднасянето на почти всяко ястие. 

5. Ренде

Сладкиш с лимонова кора, чай с джинджифил, паста със сирене и кашкавал – рендето ще ви е от полза за приготвянето на всяко едно от изброените. Ако нямате пасатор, с него ще можете да приготвяте дори картофено пюре. А в случай че сте от любителите на сладкишите, имайте предвид, че за някои рецепти (за скалички например) ще са ви необходими фино натрошени бисквити – с рендето бързо ще се сдобиете с бисквитено „брашно“. 

4. Големи купи

Големите купи са изключително нужни във всяка кухня. В тях ще можете да приготвяте салата, да миксирате съставките за кекс или палачинки, да приготвяте домашен крем. За да бъдат възможно най-мултифункционални, е препоръчително да са метални. 

3. Цедка

Препоръчваме ви да се снабдите и с една голяма цедка. През зимата ще улеснява приготвянето ви на лечебен чай, а през останалото време бихте могли да я използвате и за пресяване на брашно или пудра захар. 

2. Белачка

Картофи, моркови, краставици, ябълки и други – плодовете и зеленчуците, които се налага да белим в ежедневието си са много. С обикновен нож това се случва по-бавно, застрашава пръстите и често е по-слабо ефективно, защото така изхвърляме по-голяма част от плода или зеленчука. А белачката ни спасява от всичко това. 

1. Ръкохватка

Кухненската дейност включва остри ножове, високи температури и нагорещени повърхности. Затова и обезопасяването е много важно. По тази причина ръкохватката трябва да е неизменна част от всяко кухненско помещение. И дори не си помисляйте да я заменяте с кърпа, защото по този начин горещата тава, която вадите от фурната, лесно би могла да се изплъзне от вашата ръка. 
 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.