Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

Имотека стъпва и на пазара в Пловдив

A A A

Имотека стъпва и на пазара в Пловдив

Пловдив се характеризира със задържане на активността и устойчив брой сделки през 2018 година. Градът продължава да се развива като активна икономическа зона благодарение на стратегическата си локация. Това доведе до ръст на цените в рамките на около 8-9% на годишна база.
„Изборът на Пловдив за Европейска столица на културата направи пазара на покупко-продажби по-динамичен през 2018. Особено към края на есента, когато при нас идваха много инвестиционно настроени чуждестранни купувачи”, казва Мариета Гаргова, регионален мениджър на Пловдив. „Тази година очакваме и раздвижване на пазара на наеми, както и лек ръст в ценовите нива на по-качествените имоти”, допълва Гаргова. 
По думите ѝ в града има съществен ръст на обемите ново строителство. Цените му варират между 800 и 950-1000 евро на кв. м, докато панелните жилища струват средно 660-750 евро на кв. м.
Продължава тенденцията делът на ипотеките в Пловдив да е двойно по-малък спрямо столицата. Причината се корени основно в естеството на мотивите на купувачите и миграцията в района.
„Купувачите често продават по-големи жилища или дори къщи в по-малките населени места около града, за да се нанесат в по-добре развитата в икономическо отношение зона, където търсят по-малко по площ жилище”, пояснява Гаргова. Според нея пазарът през 2019 година ще бъде активен, качествените имоти ще се продават бързо, а пазарът на наеми ще увеличи значително динамиката си. 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.