Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

Самостоятелна кухня или в комбинация с всекидневна?

A A A

Самостоятелна кухня или в комбинация с всекидневна?

Комбинирането на кухнята с всекидневната или трапезарията е атрактивен и практичен вариант. Пести пространство, позволява ни да сме с гостите или семейството, докато приготвяме вечеря, внася уют, а и е модерно. Но освен плюсове има и минуси. От Имотека синтезирахме основните детайли, на които да обърнете внимание, за да ви помогнем в избора на разпределение на вашите помещения.

1. Избор на мебелите

Когато комбинирате кухнята с друго помещение, е много важно да обърнете внимание на мебелите. Те трябва да са в сходен стил както в кухненската част, така и в предопределената за хол или трапезария. По този начин ще запазите хармонията и баланса в цялостното пространство. Изберете или подобни, или напълно контрастни цветове за двете части от стаята. 

2. Стени и подове

Един от най-лесните начини да обособите две отделни части в едно помещение е чрез смяна на нюансите на стените и подовете при преминаване от едната към другата част. Цветен латекс, оригинален тапет, теракотени плочки с различни цветове – способите, които да ползвате, са много. Изберете любимия си стил и започнете да комбинирате.

3. Плюсове и минуси

Комбинирането на кухненски бокс с всекидневна или трапезария е перфектно, когато посрещате гости. По този начин ще можете да си говорите с тях, докато досготвяте вечерята, за да я поднесете топла. Това ще спомогне и за прекарването на повече време със семейството ви и във всеки друг ден. Освен това ще ви е по-лесно да пренасяте блюдата от кухненския плот до хората около масата. Друг позитив е спестяването на пространство. Ако разполагате с предназначено за кухня помещение, бихте могли да го превърнете в спалня, а кухнята да обедините с голямото помещение, предназначено за всекидневна. 

От друга страна, в едно подобно пространство шумовете и миризмите се разпространяват навсякъде. Ако имате гости, които са останали да пренощуват на дивана, а вие се събудите преди тях и искате да си направите кафе, ще се наложи да влезете в помещението и да нарушите съня им. Друг евентуален минус е, че хората около холната маса ще виждат и безпорядъка в кухнята, ако такъв има. 

4. Стъклена стена

Стъклената плъзгаща се врата, играеща ролята на разделителна стена, е приспособление, чрез което да получите само позитивите. Ако тя е единствената преграда между двете „помещения“, лесно ще можете да я отваряте и да обединявате стаите. Същото важи и за моментите, в които търсите уединението на отделните помещения. Ако кухненският бокс е толкова разхвърлян, дори бихте могли да поставите щори, за да не го излагате на показ пред хората във всекидневната. Стъклената бариера ще спира и миризмите, докато готвите. По този начин ще предпазите дивана и останалата мека мебел от тях. А ако изпуснете чиния на пода в кухнята, стъклата няма да се разпръснат и във всекидневната. 
 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.