Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

Тенденции на имотния пазар в трите града с офиси на Имотека

A A A

Тенденции на имотния пазар в трите града с офиси на Имотека

По отношение на цените в София може да се каже, че са стабилни, със съвсем леки колебания в зависимост от конкретния имот. 

„Не може да се говори все още за понижаване на имотните цени в столицата, наблюдаваме единствено задържане. Същото важи и за пазара на наеми – характеризира се със стабилност. По отношение на тенденцията за поскъпване – не можем да говорим за подобно явление. Качествените имоти винаги държат високи цени, особено в активен пазар, какъвто е настоящият.“, обяснява Люба Атанасова - изпълнителен директор на Имотека. 

Няма сензация в ценовите нива в София през първото тримесечие на 2019 година. Нивата следват естествения ход на един активен пазар, който е достигнал равновесната си точка и има относителен баланс в очакванията на купувачи и продавачи – както по отношение на цената на имотите, така и по отношение на качеството на предлагането.

В Пловдив цените са стабилни, градът бележи задържане на нивата през последното тримесечие и ръст с около 10% на годишна база. В същото време активността на сделките по-скоро нараства, особено на инвестиционните такива. В началото на пролетта от Имотека отчитат дял от 30% на инвестиционните покупки в града. 

Бюджетите на купувачите в Пловдив остават без съществени промени - тези, търсещи двустаен апартамент, предвиждат средно около 50 000 евро. За тристайните жилища отделят между 60 000 и 70 000 евро. Сделките в този ценови сегмент са масовите за града – над 40%.

Във Варна от компанията отчитат лек ръст в броя на сключените сделки на годишна база. Пазарът там също е устойчив, има баланс между търсене и предлагане. „В Морската столица станахме свидетели на немалки обеми ново строителство, което според данните на офиса ни в града отговаря на изискванията на купувачите.“, споделя Люба Атанасова.
 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.