Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

Какво е здравословното състояние на вашия дом?

A A A

Какво е здравословното състояние на вашия дом?

Дори и да не ви се вярва, жилищата също могат да се разболяват, а с тях и ние. Сред основните причини за това са влагата, прекалено голямото електромагнитно поле, токсичните материали. За да разберете дали домът ви се радва на добро здраве, е достатъчно само да обърнете внимание на това как се чувствате, дали спите добре, дали сте спокойни. От следващите редове ще разберете конкретно от какво да пазите жилището си, за да се радва на цветущо здраве:

1. Биосъобразна конструкция на дома

Градивните материали на жилището са и в основата на неговото здравословно състояние. Обърнете внимание на биосъобразността им, на начина на тяхното производството. Разбира се, съществуват редица фактори, които не са в нашите ръце, за които дори може и да не знаем. Най-важното е да използвате здравословни материали и нищо токсично, прозорците да са така разположени, че да осигуряват добра вентилация на въздуха, да разполагате с качествена термоизолация. 

Камък, дърво, глина са сред материалите, които ще ви осигурят здравословно място за живеене. А точно обратен ще бъде ефектът при употребата на гранитогрес, пластмаса или цимент. За да сте съвсем сигурни, че всичко с вашия дом е наред, може да се обърнете към експерт, който да проведе необходимите изследвания и в случай на проблем да ви препоръча най-адекватното лечение.

2.  Влагата

Ако допуснете влагата да нахлуе в дома ви, тя ще доведе със себе си и мухъл. Той ще отделя спори във въздуха, които ще поглъщате, докато дишате. А това от своя страна ще окаже вреда на дихателната ви система. Ако забележите дори малко влажно петно на стената или тавана, веднага проучете първопричината и вземете необходимите мерки за отстраняването му. 

3. Токсини

Картини, разтворители, лакове, пластмаса – всички те насищат въздуха с токсини и ни причиняват алергии, астма, бронхит. Замислете се дали красивият маслен пейзаж на стената си струва да се събуждате с кашлица всеки ден.

4. Електромагнитно поле

Телевизор, компютър, смартфон – все неща, без които съвременният човек вече не си представя живота. Но същевременно те оказват влияние на душевното ни състояние, на качеството на нашия сън, убиват клетките в организма ни, причиняват рак. Затова се опитайте да намалите употребата им до минимум, а в спалнята ги избягвайте напълно. За да спите добре, махнете и кабелите около горната част на леглото ви. 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.