Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

4 съвета за перфектна гостна стая

A A A

4 съвета за перфектна гостна стая

Детето ви се изнася и ви оставя неизползвана стая или просто разполагате с повече пространство в дома си? Чудесна идея е да оползотворите свободното си помещение, като го превърнете в приветливо място, на което гостите ви да преспиват. Най-важното правило при обзавеждането му е да го направите така, че самите вие да се чувствате добре. А ето и още няколко съвета:

1. Силата на цветовете

Всеки цвят носи различно значение, енергия, влияе по свой собствен начин на сетивата. За спалнята най-подходящи са зеленото, синьото, бежовото – успокояващи и спомагащи за по-пълноценна почивка цветове. Но тъй като не обзавеждате стая за себе си, нито за друг конкретен човек, най-добрият вариант е да се спрете на неутралното. Използвайте бледи и ненатрапчиви нюанси, за да сте сигурни, че всеки ваш гостенин ще се чувства еднакво комфортно в помещението. 

2. Топлина и уют

Осигурете уют на своите гости. На прозорците сложете плътни завеси, които няма да пропускат слънчевите лъчи в почивните утрини. Същевременно те трябва да са лесни за издърпване настрани, за да пропускат достатъчно дневна светлина в помещението, когато това е желано. Поставете полилей, който да осветява цялата стая, но също и нощни лампи с приглушено излъчване. Голяма роля за постигането на уютна атмосфера играе и топлината. До леглото сложете малко меко килимче, на което гостите ви да стъпват, щом станат сутрин. Осигурете им и достатъчно дебели и меки завивки. Подсигурете отоплението през студените сезони.

3. Закачалки и място в гардероба

Когато човек е на гости, предпочита уникалните преживявания пред злободневните задължения. Затова и време за гладене се намира рядко. Осигурете на гостите си достатъчно закачалки и място, на което да ги окачат, за да оставят дрехите си сами да се опънат. А за да се почувстват наистина като у дома, им предоставете гардероб и шкаф само за тях. Вероятно и тези във вашата спалня не ви стигат и изкушението да запълните шкафовете в гостната със свои вещи, е силно, но ако наистина държите на комфорта на приятелите и роднините си, не се поддавайте.

4. Детайлите

Ваза с цветя придава очарование на всяко едно помещение. На нощната масичка поставете кана с вода и чаши, за да не се налага на гостите ви да стават през нощта. Прибавете и някоя интересна книга, за да сте сигурни, че няма да скучаят, ако се събудят преди вас или имат затруднение със заспиването. Не забравяйте да оставите и чисти кърпи в стаята. Чудесен завършек са ароматизираните свещи или друг декоративен елемент, както и удобно място за сядане като пуф например.
 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.