Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

Как магически да превърнете малката си баня в „голяма“? (2)

A A A

Как магически да превърнете малката си баня в „голяма“? (2)

Банята обикновено не е помещение, в което прекарваме голяма част от времето си, но именно там търсим пълен релакс и усамотение. Затова и е нужно да се чувстваме комфортно в нея. Ако пространството е твърде ограничено, това е трудно постижимо. Но в следващите редове ви предлагаме още 7 съвета как да създадете усещане за простор дори и в баня с малка квадратура.  

1.Райе

Райето създава визуална илюзия за повече пространство. Бихте могли да го вплетете в интериора на банята си чрез тапет (ако имате суха част в помещението), плочки, картина, кърпи, кошове за дрехи на райета. Ако на стена с такава шарка поставите предмет с райе в обратната посока, ефектът се засилва. 

2. Щампи

Шарените щампи само в определена част от помещението създават усещане за дълбочина. И тук добра работа ще свършат тапет или стена с плочки. Чудесна идея е да подберете такива със светъл фон и ярки цветя например. Най-добре е фонът да наподобява нюансите в останалата част от банята.   

3. Прозрачна врата

Оградете душа си с прозрачна стъклена врата. Още по-добър ще е ефектът, ако е плъзгаща се. По този начин няма да поставяте визуална бариера, която да съкращава още повече пространството. Освен това ще запазите част от банята си суха.

4. Бяло

Цветът, който създава най-силно усещане за простор, е бялото. Затова и колкото по-голямо е присъствието му в банята, толкова по-добре. А допълнителна полза от използването на този цвят е и че излъчва хармония и чистота.  

5. Светлина

Светлината също притежава ефекта да разширява пространствата. Ако имате прозорец в банята, недейте да го прикривате. Освен това поставете достатъчно осветителни тела. В съчетание с белия цвят и огледалните повърхности в помещението визуалното увеличение на помещението е сигурно.

6. Големи плочки

Големите и дълги плочки създават усещане за безкрайност. В същото време твърде малките мозайки имат точно обратния ефект. Затова внимавайте на какво ще се спрете. 

7. Откажете се от излишното

Пестете, колкото се може повече пространство. За целта се откажете от всичко излишно. Ако например нямате постоянна нужда от десетки легени, не ги дръжте в банята. Ако имате повече място в кухнята, поставете там пералната си машина. Замислете се кои от предметите в помещението наистина използвате в ежедневието. 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.