Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

5 съвета за пренасяне в нов дом

A A A

5 съвета за пренасяне в нов дом

Пренасянето в нов дом обикновено е съпътствано от вълнение, безпорядък и вземане на купища решения. Възможността да живеете с дрехи в куфара и сервизи в кашона месеци под ред никак не е изключена. Но това определено не е синоним на комфорт или уют и в никакъв случай не е описанието за дом. Затова и ви предлагаме 5 съвета как да избегнете подобни ситуации. 

1. Оставете част от старите си вещи в миналото

Пренасянето е повод да видите с колко вещи всъщност разполагате. Ако мъжът ви е казвал, че обувките ви са в излишък, или вие на него, че прекалява с купуването на нови инструменти за колата, сега може и да си повярвате един на друг. Спомняхте ли си за съществуването на онези оранжеви сандали, които се оказа, че са неудобни, и носихте един единствен път? А за вазата, която свекърва ви ви подари пред пет години, защото решила, че се връзва с вашия интериор?

Време е да разчистите живота си от непотребните вещи. Организирайте гаражна разпродажба, подарете някои неща на своите приятели или ги дарете. Освободете място за нови спомени в новия си дом. 

Препоръчваме ви да започнете с това упражнение поне месец преди изнасянето. Отделяйте по един уикенд на помещение, като прецизно го подреждате и решавате кое остава и кое не. 

2. Част от старите мебели няма да са подходящи

Един от основните проблеми при местенето на мебели от едно жилище в друго е, че размерите и стилът им може да не съответстват на новото място. Затова и ако продавате стария си дом, най-добре го направете заедно с мебелите. А ако случаят не е такъв, използвайте сайтовете за продажба на стари вещи. Спечелените пари вложете в обзавеждането на новия си дом. 

3. Тежките мебели усложняват процеса

Някога се смяташе, че колкото по-масивни са мебелите, толкова по-качествени са те. Но днешната реалност е по-различна. Обърнете внимание на теглото на дивана, секцията, гардероба, преди да ги закупите. Търсете варианти, които са добре конструирани, лесноподвижни и същевременно издръжливи на времето. 

4. Хоумстейджингът върна любовта ви към старото жилище?

Преди време ви разказахме за придобиващата все по-голяма популярност техника “Home Staging” или как да подготвите дома си за продажба. Това включва основно почистване, леко предекориране, цялостно подобряване визията на имота с цел да стане по-привлекателен за бъдещите си купувачи. Но много често, след като човек свърши всичко това, вижда жилището си с нови очи. Може би дори ще се разколебаете за продажбата му. 

Но това е само моментно усещане, което с лекота бихте могли да създадете и в новия си дом. Предизвикателството е да съумеете да поддържате подредбата, чистотата и простотата за постоянно. 

5. Ремонтирайте, боядисайте и подредете веднага. Иначе едва ли ще се случи…

Нека бъдем честни… Ако веднъж се разположите в новото си жилище, едва ли скоро ще ви се захваща с нови ремонти и подредби. Затова свършете всичко от самото начало – саниране, боядисване, пренареждане на паркета, декориране и разопаковане на всички кашони. Оставите  ли нещо за в бъдещето, вероятността да не се случи, е огромна. 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.