Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

5 начина за разделяне на голямо помещение на няколко по-малки

A A A

5 начина за разделяне на голямо помещение на няколко по-малки

В много съвременни жилища холът, кухнята и трапезарията са обединени в едно голямо помещение. По този начин се постига усещане за повече простор, за по-добро оползотворяване на наличното място. Но понякога се налага да ги разделим, за да използваме всяка стая самостоятелно, за да получим шанс за уединение. Това е още по-належащо при малките жилища, в които възможностите за усамотение са рядкост.

Предимства на отделните помещения:

Голямото общо помещение притежава ред позитиви – предлага ви достатъчно място за посрещане на гости, позволява ви да сте заедно с любимите си хора, докато един готви, а друг подрежда хола, спестява ви усилията за пренасяне на храната от стая в стая. Но всичко изброено лесно може да се превърне в недостатък. 

Ако искате да се уедините, да се съсредоточите или просто да си починете настрана от всички, отделните помещения ви даряват с тази свобода. Ако пържите картофки, едва ли ще желаете миризмата да проникне в холната гарнитура и да съпътства вечерята ви с приятели. В случай че някой от тях остане да пренощува на дивана, по-добре кухнята да е отделна, за да не тропате, ако се събудите по-рано и желаете да си направите кафе. А и ако разполагате със самостоятелни стаи, ще е много по-лесно да ги обзаведете, няма да се налага да съчетавате кухненските шкафове със секцията във всекидневната си например. 

Представяме ви 5 начина, по които лесно да се сдобиете с „нови“ помещения:

1. Сложете плъзгащи се врати

В последно време плъзгащите се врати се появяват все по-често в съвременните български жилища. С тяхна помощ можете лесно да разделите хола, кухнята и трапезарията си едни от други. Те са изключително компактно решение, което почти не редуцира използваемата площ на жилището. Плъзгащите се врати се предлагат от различни материали и с разнообразни дизайни, така че е сигурно, че ще намерите подходящ вариант за интериора си. Ако сте почитатели на рустик стила, то ви препоръчваме да се спрете на дървен модел. За привържениците на индустриалния интериор най-подходящ е металът. А в случай че желаете да придадете съвременно и минималистично излъчване на дома си – стъклото е вашият материал. То е подходящо и за хора, които искат да отделят помещенията само частично – например родители с малки деца. 

2. Прозорци

Друг красив, а и практичен вариант са прозорците. Те също са подходящи за домакинства, които предпочитат помещенията да са само частично разделени. С тяхна помощ можете да обособите стая с размер и местоположение по своите собствени предпочитания. Добра идея е да заградите с прозорци кухненското пространство. По този начин ще имате възможност да изолирате миризмите, докато готвите, а през останалото време помещенията ви да са обединени. 

3. Барплот

Ако до този момент не сте разполагали с барплот, то помислете над този вариант. Барплотовете създават перфектната мисловна граница между отделните „сектори“ в помещението. Освен това могат да се използват като маса за хранене.

4. Стена от гипсокартон

Един от най-ефективните начини за разделяне на дадено помещение е чрез поставянето на гипсокартонена стена. По този начин ще се сдобиете с две или три напълно самостоятелни стаи. Препоръчваме ви да сложите малки прозорци в горната част на стените за по-добро разпределение на дневната светлина. 

5. Големи мебели

Друг оригинален метод за разделяне на помещението е чрез употребата на големи мебели като библиотека, секция или гардероб. Поставете избраната мебел в средата на помещението – секцията или библиотеката с лице към отреденото за всекидневна пространство, а гардероба – с лице към място, определено за спалня. Така ще се сдобиете и с място за подредба на вещите си. 
 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.