Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

Как да пренесете атмосферата от луксозните хотелски стаи в собствената си спалня?

A A A

Как да пренесете атмосферата от луксозните хотелски стаи в собствената си спалня?

Един от най-дългоочакваните периоди в годината е лятната отпуска. Това е времето за възстановяване на силите, за бягство от ежедневното, за една идея по-разкошни, но и разхищаващи моменти. Но за жалост, тези няколко дни се изнизват като секунди. А желанието да се повторят си остава. Ако вашата отпуска за лятото вече е минала или до нея остава твърде много време, бихте могли да се поглезите и вкъщи. Предлагаме ви няколко идеи как да се почувствате като в луксозен хотел у дома. Надяваме се с тяхна помощ да дочакате следващата си почивка далеч по-леко и приятно. 

1. Направете леглото си неустоимо

Едното от нещата, които всеки обича в луксозните хотели, са луксозните легла. Но само се замислете колко лесно би било да ги пресъздадете и в собствения си дом. Ще се наложи да инвестирате в качествен матрак, но той ще ви излезе далеч по-евтин от почивката в петзвезден хотел. След това се снабдете с красиви чаршафи – най-добре бели, изперете ги с благоуханен омекотител и разпръснете много пухени възглавници върху тях. За завършек постелете леглото с красиво и меко шалте. 

2. Поиграйте с ароматите

Докато градите лукс за очите си, не забравяйте и друго много важно сетиво – обонянието. Според експерти в интериорния дизайн първото нещо, което привлича вниманието на човек, щом пристъпи в луксозна хотелска стая, е ароматът. Тези помещения обикновено са изпълнени с приказно ухание, което създава усещане за спокойствие и комфорт. В хотелите обикновено се използват специални ароматизиращи спрейове, но вие можете да пресъздадете техния ефект чрез свещи, пръчици или друг вид ароматизатор според своите предпочитания. Мирис на море и сол, на цветя, екзотични плодове, какао и ванилия – помислете на какво мирише любимото ви място, и се опитайте да намерите съответен аромат за спалнята си. 

3. СПА в банята

Всеки детайл, който е в състояние да стимулира сетивата ви, ще спомогне за изграждането на луксозна атмосфера в дома. Тъй като банята е ключова част от престоя в хотел, обърнете специално внимание и на нея. Оборудвайте се с благоуханни шампоани и душ гелове. Сложете свещи, ако имате подходящо място за това. Банята е идеалното пространство и и за ароматизатор с етерични масла. Приглушеното осветление също е добра идея. И не забравяйте меките халати и големите хавлиени кърпи.

4. Слоеве светлина

Хотелските стаи обикновено предлагат няколко нива на осветлението. За да го постигнете и в спалнята си, сложете полилей с поне три крушки, за да е лесно да избирате желаното от вас количество светлина. На пазара се предлагат и специални електрически ключове, с чиято помощ да регулирате яркостта на осветлението. Поставете нощни лампи от двете страни на леглото. Плътните пердета или щори са друга важна част от изграждането на търсения ефект. 

5. Мултифункционален диван

Стаите в луксозните хотели обикновено разполагат и с удобно канапе. То предлага различен от леглото вариант за сядане или излягане през деня. Подобна мебел би свършила чудесна работа и в спалнята ви. Със сигурност то ще е по-удобен вариант за дневна дрямка от оправеното и постлано легло, което никак няма да ви се разваля.

6. Цветовете

Луксозните хотелски стаи са изчистени, светли и свежи. За да постигнете това и в собствената си спалня, могат да ви помогнат цветовете. Изберете светли пастелни тонове за стените и поставете ярък акцент чрез картина или друг декоративен елемент. 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.