Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

4 съвета как да не допускате цветови грешки в интериора

A A A

4 съвета как да не допускате цветови грешки в интериора

Комбинирането на цветове е тежка задача особено като се вземат предвид безброй многото нюанси и  оттенъци. В следващите редове ви даваме няколко основни съвета, за да предотвратите цветови грешки, що се отнася до интериора. 

1. Обърнете внимание на светлината

Дори и да не ви се вярва, светлината играе основна роля за това как един цвят ще изглежда, какво ще е усещането, което придава на помещението. Затова и подборът на най-подходящият за стаята ви нюанс трябва да се случва на светлина, подобна на тази в предвиденото помещение. Най-ефективният начин е да вземете мостри от магазина и детайлно да ги разгледате вкъщи. Разпръснете ги из стаята и обърнете внимание какво влияние им оказва светлината в различните часове на деня. Веднага ще забележите, че във вашия дом цветът изглежда по-светъл, по-тъмен или в напълно различен нюанс от това, което сте видели в магазина. Само си представете колко усилия ще ви спести тази лесна проверка. Без нея дори е възможно да се наложи да пребоядисвате цяло помещение наново. 

2. Балансирайте

Когато си имате работа с много различни цветове в едно помещение, правилният баланс между тях е ключов за естетически издържания резултат. На едни места цветовете трябва да са по-наситени, на други – по-неутрални. По-този начин очите ви нито ще се напрягат, нито ще се затварят от отегчение. Имайте предвид, че ако прекалите с един цвят, рискувате стаята да ви действа твърде превъзбуждащо или да стане прекалено скучна. Открийте баланса! За щастие, съществува и лесен трик, с който да си помогнете. Това е правилото 10/30/60. Според него 60% от помещението трябва да бъде в неутрален цвят, 30% - в средно наситен, а последните 10% остават за най-яркия, който да ви служи за акцент. 

3. Свържете помещенията чрез интериора

Често срещана грешка е човек да мисли за интериора на всяко помещение в дома си поотделно. Стаите са с различно предназначение и е нормално да имате разнообразни идеи за техните стилове. Но ако искате жилището ви да изглежда като шедьовър на професионален интериорен дизайнер, то създайте хармония между помещенията. Най-лесният начин да постигнете желаната кохезия е чрез вплитане на едни и същи цветове в целия дом.

4. Използвайте контрасти

Не бъркайте хармонията с еднообразие. Ако всички цветове, които използвате са твърде сходни, това може да направи интериора ви прекалено скучен. За щастие, дори и вече да сте допуснали тази грешка, решението на проблема е лесно. Подберете декоративни елементи в ярки цветове, с чиято помощ да поставите акценти в отделните помещения. Умереният контраст ще разнообрази интериора и ще го направи по-интересен. 
 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.