Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

2019: Тенденция на жилищния пазар в София

A A A

2019: Тенденция на жилищния пазар в София


Изгодните цени на жилищния пазар през последните месеци позволяват на купувачите в София все по-често да се спират на тристайните пред двустайните апартаменти. Това се отнася основно за покупките с цел лично ползване. Сред желанията на клиентите са имотът да разполага с достатъчен брой помещения, за да осигурят отделни стаи на децата си, със сервизни и складови помещения, с място за паркиране.

Но когато целта на клиента е инвестиция, най-честият избор са двустайните жилища, следвани от едностайните и маломерните тристайни. При този тип сделки най-важна се оказва локацията в дадения квартал.

Що се отнася до вида на строителството, предпочитани са новите сгради, както и тези, които сега започват да се строят. „При новото строителство клиентите намират по-добрите решения на въпросите и параметрите, касаещи паркиране, изложение, етажност, възможности сами да направят разпределението на помещенията си.“, обяснява Георги Пейчев – мениджър на кантора Център – София, Имотека.

Сред актуалните тенденции на жилищния пазар е и стабилизирането на цените. Пазарът се успокоява и не се предвиждат резки колебания. Съществуват и единични примери за понижаване цената на даден имот. А най-засилен остава интересът за покупка на апартамент в централните, източните и южните квартали. Но повишения на цените в тези райони не се очакват.
 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.