Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник Покажи повече
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

24% от жилищата в София са необитаеми

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Georgi Peichev24% от жилищата в София са необитаеми, сочат данни от доклад на Евростат. Въпреки постоянната миграция към големите градове в страната броят на т. нар. „тъмни прозорци“ остава голям. Близо 50% от жилищата в Софийска област са необитаеми, във Варна процентът им стига до 30 на сто, а в Пловдив - 26. В големите градове необитавани са средно една четвърт от жилищата, но в селските райони процентът е далеч по-висок – над 40.

В новинарски репортаж по ТВ+ Георги Пейчев – мениджър кантора Център – София на Имотека, даде следното обяснение на ситуацията: „Една малка част от хората са се установили трайно в чужбина. Към този момент нямат намерение да се връщат в България и техните жилища са също необитаеми. Въпросът е, че те дори нямат желание да ги отдават под наем.“

Според него една част от необитаемите имоти са на наследници, а те трудно се разбират помежду си: „Това са по-централните райони – стари сгради. Ако питате – едностайни, двустайни, тристайни – няма такъв профил.“

Източник: tvplus.bg

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Success
Браво! Успешно се присъединихте към Моята ИМОТЕКА.
На посочения email бе изпратено писмо. За да активираме регистрацията ви е необходимо да кликнете на линка в това писмо. Благодарим ви!

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


Паролата е изпратена на
посочения email адрес.