Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

4 идеи за тераса в бохемски стил на ниска цена

A A A

4 идеи за тераса в бохемски стил на ниска цена

Повечето хора не обръщат специално внимание на обзавеждането на терасата си. Тя често остава за накрая и в нея се влагат най-малко парични средства. Мнозина не виждат смисъл да инвестират време и финанси в пространство, което използват активно само през летния сезон. Но защо да се лишавате от удоволствието от едно райско кътче в дома си макар и само за няколко месеца в годината?

Това е място, на което можете да си почивате, да четете, да се храните, да посрещате гости. Но едва ли ще имате желание да прекарвате много време на своя балкон, ако обзавеждането му се състои само от маса и няколко стола. Декорацията е от ключово значение за атмосферата на всяко едно пространство в дома. 

От следващите редове ще разберете как по евтин и лесен начин да превърнете терасата си в приказен уютен кът с бохемско излъчване. Щом го постигнете, балконът вероятно ще се превърне в любимото ви пространство от дома. 

1. Текстил с етно мотиви

Най-лесният начин да внесете бохемски привкус на терасата си е чрез етно мотиви. Вплетете червено, оранжево, кафяво, сиво и синьо в десените на мебелите. Всички нюанси и тонове, които могат да се открият в природата, са добре дошли, тъй като ще спомогнат за релакса и блаженството ви.

Купете си покривало и декоративни възглавници с етно мотиви в тези цветове. Комбинирайте ги според своя вкус, като се опитате да създадете контраст между отделните нюанси. Разхвърляйте възглавници по пода. Използвайте пера за декорация. Прибавете и някое килимче. По този начин дори и късно вечер ще чувствате лятната топлина.

2. Пуфове и хамаци

Пуфовете и хамаците са основни елементи на бохемския стил. Спомагат и за спокойствието, уюта и удобството на всяко едно пространство. И дори не е нужно да харчите много пари. Разровете се в сайтове за препродаване на стари вещи. Хората често купуват нещо, без да имат нужда и място за него, а след това се опитват да го продадат на по-ниска цена. Вероятността по този начин да попаднете на неизползвани пуфове и хамаци, е огромна. 

3. Ратанови пръчки и палети

Мебелите от ратанови пръчки или палети са перфектният способ, чрез който да придадете бохемски привкус на дадено помещение и това да не ви струва много пари. Те са евтини и се предлагат в най-различни варианти. Подберете си ратанови столове, маса, килим, декорации и терасата ви ще се изпълни с уют и топлина. Чудесен вариант е и сами да си направите столове, диван и маса от палети. По този начин терасата ви ще е както модерна, така и изпълнена с блаженство. 

4. Зеленина

За да внесете свежест и жизненост на терасата си, е препоръчително да използвате и богата растителност. С нейна помощ лесно ще постигнете и по-екзотична атмосфера. Алое вера, шефлера или здравец са чудесни решения за целта. Те са непретенциозни, така че няма да е нужно да влагате много време и усилия, за да се грижите за тях. Бръшлянът и петуниите също ще спомогнат за превръщането на терасата ви в картина като от приказка. 
 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.