Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

4 съвета за бързо пренасяне в ново жилище

A A A

4 съвета за бързо пренасяне в ново жилище

Пренасянето в нов дом винаги е сложно начинание, но когато се налага да бъдете експедитивни, задачата вече е дори с повишена трудност. Ако това е и вашият случай, в следващите редове ще откриете 4 съвета как да организирате местенето си по възможно най-оптималния, бърз и организиран начин. 

1. Направете списък

Макар и да отнема известно време, изготвянето на прецизен списък ще ви избави от хаоса и множеството евентуално изгубени часове в лутане сред него. Когато структурирате цялостния процес на лист хартия и съответно в главата си, всяко следващо действие ще е далеч по-систематизирано и бързо. 

Най-напред се опитайте да запишете всички малки активности, които свързвате със смяната на жилището – наемане на хамали, купуване на нова маса и т.н. След това подредете задачите на нова страница – този път в хронологичен ред. 

А когато започнете със същинските действия, хвърляйте по един поглед на списъка, за да не пропуснете нещо. Възможно е в процеса на местенето да изникват и нови активности, така че прибавяйте и тях на съответстващите им в списъка позиции. А щом сте приключили с дадена задача, не забравяйте да я зачеркнете. Колкото повече точки са отметнати, толкова по-мотивирани ще се чувствате да продължавате бързо към следващите.

2. Поставяйте си крайни срокове

Често, когато човек разполага с ограничено време, за да свърши много задачи, изпада в паника и не знае откъде да започне. В такива случаи приоритизирането е много важно. Това е и ролята на списъка. Но дори и с него е възможно да се изгубите сред множеството и продължителни дейности. Най-доброто решение е да поставите мини крайни срокове на всяка една задача. Препоръчваме ви да си поставяте много кратки времеви рамки. Ако успеете да се вместите в тях, това ще е чудесно. Ако ли не, ще е добре реално да разполагате с възможност за отсрочка. А ако краят на всяка дейност е обвързан с началото на следващата или са замесени и други хора като хамали или помагащи приятели, това ще ви стимулира още повече да се придържате към изготвения график.

3. Опаковайте систематизирано

Ако разполагате с конкретна система на опаковане, това ще ви направи по-организирани, а съответно и по-бързи. В случай че и преди сте се местили, може би вече сте си изградили свой начин на пакетиране. Но ако ли не, ви предлагаме няколко идеи за систематизиране:

-    Започнете с натрупването на едно място на всички необходими за пакетирането материали;
-    Използвайте тениски или ръкохватки, за да обвиете и предпазите чупливите вещи;
-    Използвайте цветни етикети за наименуване на кашоните, за да сте наясно кое къде е, когато разопаковате;
-    Направете списък със съдържанието на всеки кашон. По този начин няма да ви отнема часове ровене, за да откриете всяко едно нещо, щом стигнете новото жилище. 

Без значение каква е системата, която си изградите, най-важното е да сте постоянни и да я спазвате през цялото време по един и същи начин за всеки кашон. 

4. Потърсете помощ

Не се срамувайте да помолите за помощ. Пренасянето в ново жилище е сложен процес особено когато разполагате с кратко време. Затова и е нормално да помолите приятели и/или роднини да ви помогнат. Пригответе домашна лимонада и нещо за хапване и впрегнете колективните сили. А в случай че познатите ви са заети точно в периода на пренасянето, можете да потърсите помощ от професионалисти. За целта ще се наложи да вложите известна сума пари, но поне ще сте сигурни, че ще сте готови навреме. 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.