Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

2019 г.: 6 тенденции за стените и пода в дома

A A A

2019 г.: 6 тенденции за стените и пода в дома


Ако желаете да ремонтирате дома си или имате напълно нов, който ви предстои да обзаведете, ще ви се наложи да вземате много решения. Едни от най-значимите са тези за дизайна на стените и на тавана. Причините са две:
-    обновяването им е трудоемко, така че е по-добре да не предприемате такова отново в близко бъдеще;
-    стените и подът са градивните елементи на жилището, те са основополагащи за всички по-нататъшни интериорни решения.

В следващите редове ви разкриваме тенденциите за тези елементи от дома през настоящата 2019 г. Почерпете вдъхновение от тях, но и не забравяйте, че най-важното е да са според вашия вкус. Това гарантира, че ще сте доволни от резултата.

1. Порцеланов под

Порцелановите плочки могат да се използват за всяко едно от помещенията в жилището. Освен че са модерни, те са и перфектен избор, защото имат голяма изолираща сила. Порцелановите плочки са подходящи и за стените в мокрите помещения. За да сте в крак с тенденциите, подбирайте възможно най-големите размери. 

2. Класически паркет 

Естественият паркет е подовата настилка на вековете. Той се използва от стотици години, модерен е и днес, защото дървото внася усещане за топлина и уют. Освен това сред актуалните тенденции за интериора е рустик стилът, а този паркет ще ви помогне да го постигнете. Но през 2019 г. традиционната форма на дървения паркет се променя. Продълговатите изчистени плоскости се заменят с геометрични и зигзагообразни форми. 

3. Винилен под

Винилените подове са сред водещите тенденции за 2019 г. основно заради големите предимства на този материал. Винилът е перфектен за банята, защото е много добър в изолирането на влагата. В последно време все по-често се използва и за останалите помещения на жилището, тъй като е много лесен за почистване и служи за термоизолация.

4. Шарени тапети

Сред тазгодишните интериорни тенденции са и шарените тапети. Можете да си играете с цветовете и да ги използвате, в което помещение си пожелаете. Тук ограничения няма. Ако сте достатъчно смели, подберете шарка, с която да покриете всички стени в една стая. А ако сте по-предпазливи, си послужете с пъстър тапет за интериорен акцент, като го поставите само на една от стените в дадено помещение. 

5. Боядисване до средата

Ако предпочитате да боядисате стените, а не да лепите тапети, това е тенденцията, която да последвате. Комбинирайте два цвята и боядисайте стените до средата с единия, а останалата част с другия. Използвайте залепяща се лента, за да получите права линия между двете половинки. Този стил е много подходящ за детски стаи, защото ви позволява да използвате два свежи и весели цвята едновременно. 

6. Дървени стени в банята

Проблемът на дървото с водата вече е решен. В наши дни съществуват специално обработени дървени материали, които са устойчиви на влиянието на водата и не се увреждат. С тази иновация употребата им в банята вече е напълно възможна. Дървото в мокрите помещения е много подходящо предимно за вилите в провинцията, където създава усещане за топлина, уют и близост с природата. 
 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.