Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

7 причини да сте щастливи, че живеете в малък дом

A A A

7 причини да сте щастливи, че живеете в малък дом

Интернет пространството е пълно със съвети как да подобрите малкия си дом, как да създадете илюзия, че разполагате с по-голяма квадратура. Но истината е, че дори този вид жилища разполагат с много позитивни страни, за които се замисляме твърде рядко. В следващите редове ви представяме 7 от тях:

1. Супер уютни

Твърде широките помещения обикновено излъчват усещане за студенина и отдалеченост. Колкото по-малко е жилището, толкова по-уютно би могло да е то. Колкото по-ограничена е квадратурата, толкова по-лесно ще подберете обзавеждането по най-правилния начин. Необходимо е само да разпръснете няколко свещи и декоративни възглавници, за да подчертаете уюта на малкия си дом.

2. По-лесни за подреждане

Колкото по-малко е пространството, толкова по-лесно е и да намирате необходимите ви вещи. Освен това ще сте ограничени откъм тяхното количество, така че няма да трупате излишни неща. А това улеснява и тяхното подреждане. 

3. По-евтино декориране

Ако жилището ви е голямо, биха ви били необходими много усилия, време и пари, за да му придадете усещане за топлота, комфорт и приветливост чрез обзавеждането. От друга страна, малките домове се нуждаят от по-малко мебели и декорация, а и както стана ясно по-горе, те по-начало са по-уютни. 

4. Антистресов минимализъм

Една от най-модерните вълни в интериорния дизайн е минимализмът. В наши дни все повече хора взимат за пример изчистения скандинавски стил, като така се опитват да живеят по-просто и с минимум стрес. А в малкия дом това е в пъти по-лесно за постигане. Освен това човек почти няма друг избор, ако живее в студио или гарсониера. 

5. По-лесни за чистене

Това е един от най-важните позитиви на малкия дом – чисти се бързо и лесно! Колкото по-голямо е едно жилище, толкова по-трудоемко е неговото почистване. Колкото повече е квадратурата, толкова повече ще е и площта за минаване с моп и прахосмукачка. 

6. Природосъобразни

Не е трудно да се досетите, че от размера на жилището зависят и сметките за парно и ток. А те могат да окажат сериозно негативно влияние не само на месечния ви бюджет, но и на природата. По-малък дом означава и по-малка вреда за планетата. 

7. По-лесни за персонализиране

Случвало ли ви се е да влезете в твърде обширно жилище, в което да се почувствате като в музей, а не като в дом? Това със сигурност не би могло да се свърже с уют или още по-малко с израз на нечия индивидуалност. Ако домът ви е малък, то няма да имате място за ненужни вехтории и неподхождащи на вашия вкус сувенири от приятели и роднини. Ограниченото пространство би могло да ви служи за перфектно извинение да го изпълвате само с вещи и мебели, които да разкриват истинските ви предпочитания, да отразяват вашата същност. 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.