Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

7 съвета за обзавеждане на селската ви вила

A A A

7 съвета за обзавеждане на селската ви вила

В последно време вилата на село се е превърнала в мечта на голяма част от хората в големите градове. Това е перфектно място за прекарване на празниците с цялото семейство, за бягство от натовареното ежедневие през уикенда. Но обзавеждането на подобен имот е различна и далеч по-сложна задача от взимането на интериорни решения за градския апартамент. Затова сме ви подготвили 7 съвета как да се справите с това си начинание по възможно най-добрия начин. 

1. Заобикалящата ви природа

Вилите на село са заобиколени от природа и е логично това да е водещо в интериора. Почерпете вдъхновение от дърветата, скалите, цветята и зеленината. Нека основният материал в жилището да е дървото. Преди години модерният за дървесината цвят беше тъмно кафявото, но днес се използват предимно по-светли материали. Не забравяйте да включите и камъка като акцент – барплот или камина от наредени камъни е перфектен вариант. 

2.  Мебели

Тъй като вилата обикновено се използва за семейни и приятелски събирания, е много важно да се изпълни с уют, за да се чувствате комфортно. Една от основните предпоставки за това е да разполагате с достатъчно места за сядане и голяма маса за празничните ви трапези. Ако разполагате с голямо общо помещение, наподобяващо „механа“, обособете няколко места за сядане. Едно от тях нека да е в кухненската част, за да може, докато един или няколко човека готвят, и другите да са наблизо.

3. Коминът

Затворете очи и си представете вилата на мечтите си в някоя студена зимна нощ. Със сигурност образът в главата ви включва бумтяща камина или печка и много топлина. А за да осъществите тази си представа, трябва да имате комин. Затова не го забравяйте, когато проектирате къщата. 

4. Натурални материи

Основното правило при обзавеждането на селска вила е винаги да се придържате към природните материали. Това се отнася и за материите на тапицериите, килима, завесите. Подходящи за целта са лен, памук, коноп, плетена ракита, слама. 

5. Цветове

Когато се говори за интериор, едно от най-важните решения е това за цветовете. В случая почерпете вдъхновение от слънцето и светлината, от тревата и цветята. Използвайте светли цветове като бяло, бежово, слонова кост. А за акцент си подберете декоративни елементи като възглавнички, покривала, лампи, килими в ярки разцветки. Препоръчително е да вплетете някъде в тях и шевици. Бродираните покривки и родопските одеяла също ще са ви от полза. Друга модерна тенденция е да реставрирате стари дървени мебели и да ги боядисате в бяло или в някакъв пастелен цвят. 

6. Старинни мебели и декорации

Обзавеждането на селската ви вила може да излезе далеч по-евтино, отколкото сте си представяли. Тъй като целта е да й придадете старовремско излъчване, е напълно логично да използвате и стари мебели и декорации. Откъде да ги намерите? Поровете се из онлайн сайтовете за продаване на вещи втора употреба. Разпитайте и местните в селото, където се намира вилата ви, дали не разполагат с някой непотребен скрин на тавана. Преровете и мазетата на вашите по-възрастни роднини. Така със сигурност ще се сдобиете с поне част от мебелите за имота и то на съвсем приемливи цени. 

7. Екстериорът

Една от основните причини толкова много хора да бленуват за къща на село са верандата и дворът. Представете си например вечеря под звездите в някоя прекрасна лятна нощ. За целта се оборудвайте с устойчиви на климатичните условия градински мебели. Бихте могли дори да си конструирате собствена беседка. Хамакът е друга хубава идея.  

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.