Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник
  • За професионална консултация
  • Обадете се
0889 70 70 70

8 подходящи за банята растения

A A A

8 подходящи за банята растения

Саксийните растения са ключов декоративен елемент при обзавеждането на дома. Те внасят цвят и свежест, вдъхват живот на всеки ъгъл. Освен това има толкова много разновидности, че всеки би могъл да открие подходящите за своето жилище. Съществуват дори такива, за които не се налага да полагате почти никакви грижи, а същевременно ще изпълват дома ви с красота.

Но когато подбираме място за тях, рядко се сещаме за банята. Обикновено тя е най-тъмното помещение в дома, защото е без прозорци или само с един много малък. Но както казахме, съществуват растения за всякакви условия – включително и за тези в банята. Те не само биха я красили, но и ще абсорбират влагата. Представяме ви едни от най-подходящите сред тях: 

1. Бамбук

Бамбукът е растение, което вирее без проблем във влажни пространства и спомага за премахването на токсините. Освен това не се нуждае от големи количества светлина, но ще се налага да го поливате често, за да бъде почвата му винаги влажна. А ако сте почитатели на Фън Шуй, експертите в тази област твърдят, че бамбукът в банята подобрява енергийното поле, и съветват да го поставите на място, от което ще се рефлектира в огледало. 

2. Лилия на мира 

Лилията на мира, известна още като спатифилум, е перктният избор за любителите на цветята. Тя съчетава изящество и нежност с издръжливост, красиви бели цветове с необходимост от минимални грижи.  

3. Змийска кожа

„Змийска кожа“ е едно от най-популярните прозвища на растението сансевиера. Сред останалите са „Меч“, „Индийски меч“, „Рицарски меч“, „Свекървен език“, „Тъщин език“, и „Африкански коноп“. Всички те произлизат от асоциации с формата на листата му. Това е едно от най-подходящите растения за банята, тъй като не се нуждае от много светлина и издържа на влага. Освен това ще внесе нотка на елегантност в мокрото помещение. 

4. Папратовидни растения 

Папратовидните растения са чудесен избор за банята. Те абсорбират въглеродния диоксид и спомагат за пречистване на пространството от токсини, формалдехид и тежки метали. Освен това съществуват много разновидности и не се нуждаят от почти никакви грижи. През лятото може би ще се налага да ги поливате няколко пъти в седмицата, а през зимата – по веднъж. 

5. Филодендрон

Според Фън Шуй филодендронът разпръсква позитивна енергия и регулира загубата на енергия, причинена от оттичането на водата. А тъй като расте във влажна среда, е перфектен за банята.

6. Кървав бръшлян

Макар и да се нуждае от немалко количество светлина, кървавият бръшлян вирее и на изкуствено осветление. Интересното при него е, че дори няма да ви е необходима саксия – кървавият бръшлян ще пусне корени, в който и да е съд с вода. Прекрасен избор би била красива стъклена купа/ аквариум. 

7. Палма „Лейди“

Този вид палмово дърво пречиства въздуха от амоняк, формалдехид, кселен  и толуен. Освен това ще внесе и тропически чар в банята ви. 

8.  Орхидея

Въпреки че на пръв поглед може да ви се стори, че екзотичните орхидеи са твърде деликатни за в банята, ако подберете подходяща разновидност и полагате необходимите грижи, тя ще вирее без проблем там. А и орхидеите са влаголюбиви растения, които обичат топлината и тъмнината. 
 

Здравейте,
Моята ИМОТЕКА ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моята ИМОТЕКА” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


На посочения email адрес ще получите линк и инструкции за смяна на паролата.