18.11.2016 г.

5 неща, които трябва да направим преди да се изнесем от жилището под наем

В продължение на темата ни за апартамент под наем, днес ще ви дадем 5 стъпки, които трябва да направите преди да се изнесете. С тяхна помощ ще отделите по-малко време и ще запазите добрите отношения с наемодателя си.

Направете списък!

Направете си списък с вещите, които смятате да оставите в апартамента. Например уреди, които не са ви нужни, прибори, декорация. Също така, по този списък можете да се водите по задачките, които вече сте изпълнили и тези, които ви предстоят.

Почистете банята и тоалетната

Банята и тоалетната са първото помещение, което прави впечатление на наемателите. Затова е добре да ги почистите прецизно. Ако има счупени плочки или уреди, най-добре е да ги замените, защото вашият наемодател ще провери при приемане на ключовете дали всичко е така, както е отдадено. Погрижете се за душа, огледалото, фугите, отървете се от котления камък и петната от сапун. Не забравяйте да освободите помещението от  всички ваши вещи, като кърпи, четки за зъби и т.н.

Погрижете се и за кухненската печка, съдомиалнята,  хладилника, вратите и прозорците

С течение на времето всички кухненски уреди се захабяват, въпреки упоритите ни опити да ги почистваме редовно. Почистете ги добре, освежете въздуха в кухнята, изперете пердетата и измийте прозорците.

Почистете лампите и абажурите и сменете крушките

Осветителните тела и абажурите събират много прах, затова ги почистете внимателно с влажна кърпа. Проверете осветлението навсякъде и ако някоя крушка е изгоряла, я подменете с нова.

Премахнете картините, стикерите и декорациите от стените

Тъй като този апартамент вече няма да е ваш дом, вероятно следващия наемател няма да има вашия вкус за интериор и би било добре да остраните всички ваши интериорни решения от стените.  Добре е да да премахнете и залепващите се  закачалки и магнити от хладилника.