Домашни любимци вкъщи... или как да се погрижим за дома си!
27.09.2016 г.

Домашни любимци вкъщи... или как да се погрижим за дома си!

Да си имате домашен любимец е страхотно. Четириногите са верни приятели, обичат стопаните си, а ако са добре обучени, пазят дома и са прекрасна компания.
Разбира се, като всяко живо същество и те имат своите нужди от грижи. Най-големият проблем на всеки, който е горд собственик на четириног приятел е почистването на космите от дивани, столове и всякаква друга мебел. Тези косми могат да превърнат едно прекрасно съжителство в истински кошмар за стопанина.
Ние ще ви дадем няколко съвета как да почиствате дома си лесно, бързо и полезно, както за вас, така и за вашите питомци.
Започвайте винаги от най-горните етажи при всяко почистване. Проветрете докато почиствате, изведете любимеца си в друга стая, докато приключите с всичко.
Ако е възможно, изнесете всички мебели на терасата или навън, изтупайте ги добре. За да сте сигурни, че сте събрали максимумът от косми на домашния си любимец, използвайте прахосмукачката по-често, т.е, не е задължително основно почистване, а само минаване с нея. Така ще избегнета натрупването на космите. Може да потърсите и специални почистващи препарати за козина.
Тъй като има повърхноси, които са много гладки, като паркети и ламинати, бъдете внимателни при почистването им. Изберете подходящите препарати за тях. А за максимален ефект можете да заложите на почистване на фугите с пара. Тя е безвредна както за вас, така и за домашния ви любимец.
Най-важното, което трябва да направите е да установите определени правила за вашето животинче. Научете го къде да ползва тоалетна, може ли да се качва върху мебелите, къде е мяастото му за хранене. Ако му предоставите удобно легло, то винаги ще предпочете него пред дивана. Ако все пак му позволявате да го ползва, постиляйте меко одеало, което можете да перете периодично.
Обичайте своите домашни любимци и се радвайте на миговете с тях, както те се радват на миговете прекарани с вас!