04.08.2016 г.

Как да охладим дома си през лятото без климатик?

Навън вече е достатъчно горещо, а топлината вкъщи често става непоносима. Климатикът е най-често използваният електроуред през  лятото, но последствията от използването му могат да бъдат доста неприятни- както физически, заради лесното настиване под струята му, както и финансови- огромните сметки за ток. Искате да охладите дома си, но без помощта на климатика? Ние ще ви дадем няколко съвета как да го направите!
Един простичък начин, използван от нашите баби е, поставянето на различни места мокри кърпи. Изпаряващата се вода дава свежест и влажност на въздуха в помещението.

охлаждане охлаждане


Също така проветрявайте сутрин рано, когато навън е още хладно.Тридесет на сто от нежеланата топлина в дома идва от прозорците.По време на обедното силно слънце може да пускате плътни пердета, с  помощта на завеси и щори можете да намалите сметката си за електричество със седем на сто, както и да намалите вътрешната температура до 20 градуса, която е най-подходяща и предпочитана за дома.
Използвайте вентилатора в банята си, както и абсорбатора в кухнята. Дори и да не ви се струва възможно, с тяхна помощ можете да охладите дома, защото горещият въздух се издига нагоре и ще бъде засмукан от двата уреда, които ще го изхвърлят навън.

А нашето любимо предложение за вас е, ако имате двор- посадете дървета! Дърветата не само пазят сянка и ефективно филтрират излишната слънчева светлина, но и намалят праха, мръсотията и шума от улицата!

охлаждане охлаждане