26.08.2016 г.

Красотата и романтиката на винтидж дома

Като стил на обзавеждате, винтидж се превърна в много актуален избор за обзавеждане на дома, но замисляли ли сте се какво всъщност означава думата и какво послание крие нейното значение?
От френски език винтидж буквално означава отлежало вино – меко, ароматно, ненатрапчиво, въздушно- това е и посланието на този стил. Той е истинско вдъхновение, а ние ще ви дадем няколко съвета как да придадете винтидж стил на собственото си жилище.
Интериор в този стил е подходящ за домове на хора, които изпитват носталгия към романтиката, имат афинитет към красиви и старинни вещи, които носят в себе си история. Характерно за тези стилни предмети е, че носят уют и усещане за простор и въздушност, а собствениците на така обзаведени домове са истински естети.
Важно е да започнете с правилния подбор на материали и цветове.  Изберете естествени материали и цветове, които да „отварят” помещението, да придават топлина и спокойствие.
Подът може да от всякакви материали- най-обикновени стари дъски или състарен паркет, но съчетани с правилните мебели и аксесоари, домът няма да изглежда стар и занемарен, а напротив, ще събере в себе си най-красивите черти на модните течения, пречупени през вашия личен поглед.
Заложете на декоративни елементи-  „въздушни” пердета, драперии, плетени на кука покривки, миниатюрни възглавнички, разхвърляни навсякъде, салфетки с ретро мотиви, порцеланови сувенири, черно-бели фотографии, семейни снимки с рамки, собственоръчно направени от вас с декопаж. Красивите старинни огледала ще осигурят още повече пространство и светлина в дома ви.
 Декоративните лампи в ретро стил, които осигуряват мека топлина ще донесат истинска романтична атмосфера. Големи полилеи, множество малки лампи, или характерните абажури са подходящ избор, а свещниците са задължителни.
Всичко зависи от вашето виждане, за да съчетае най-доброто от епохите – удобството на модерното и красотата на миналото.