съвети за малки кухни
08.03.2018 г.

4 функционални съвета за малки кухни

Всеки квадратен метър от дома ви струва пари и затова трябва да бъде оползотворен по възможно най-добрия начин. Но понякога пространството е наистина малко и е трудно да побере всичките ви вещи. Затова в следващите редове ви даваме 4 полезни съвета как да обзаведете малката си кухня така, че нищо да не й липсва, а и да създадете усещане за простор.

Малки кухненски уреди

Кухненски робот, сокоизтисквачка, тостер, гофретник, фритюрник и какво ли още не. Все неща, които не използваме всеки ден, а заемат огромна част от кухненския плот. Най-ефективният вариант е да подбирате уреди, които притежават няколко комбинирани функции. Също така е добре да знаете, че на пазара се предлагат мини варианти на повечето от гореизброените неща. Един малък гофретник например би ви вършил също толкова добра работа в съботните утрини. Чудесна идея е и да разполагате с удобен шкаф, в който да приберете всичко, което не ползвате ежедневно. По този начин ще разчистите плота, но и няма да запращате уредите в килера, откъдето едва ли скоро ще ги извадите.

Шкафове до тавана

Не буквално до тавана, разбира се. Но с колкото повече шкафове разполагате по стените, с толкова повече пространство ще се сдобиете. Така или иначе единственото друго, за което бихте могли да използвате тази площ, е да закачите картини. А за тях място винаги ще се намери.

Барплот

Ако кухнята ви е много малка, то една маса за хранене би заела огромна част от пространството. А в случай че кухненският ви бокс и всекидневната са в общо помещение, то би ви се наложило да избирате между ниска холна и висока кухненска маса. Затова един разчистен от всичко непотребно барплот би могъл да ви свърши перфектна работа, за да се храните на него. Ще ви трябват само и няколко високи стола.

Илюзия

Цветовете могат да направят чудеса с всяко малко помещение. Вечният кухненски цвят е бялото. И причината е не само че придава усещане за чистота и светлина, но и за простор. Добавете към белите стени и няколко цветни акцента и ще се сдобиете с перфектната кухня. Друг начин да създадете дълбочина е като използвате гланцирани повърхности за вратите на шкафовете или като поставите огледала на някои от тях.