Седем пролетни тенденции в интериора за 2018 г.
16.03.2018 г.

Седем пролетни тенденции в интериора за 2018 г.

Пролетта скоро ще настъпи, а с нея и пъстротата по улиците и градинките. Това, разбира се, оказва влияние и на интериорните тенденции. От Имотека ви подготвихме няколко съвета как да пренесете слънчевото настроение и в дома си, за да сте в крак с актуалното за сезона:

Сладоледени нюанси

Щом навън се позатопли, настъпва времето за сладолед. А тази пролет това се отразява и в интериора. Пастелните сладоледени цветове са хита на сезона. Шоколад, бананово, прасковено, бледо розово, зелено или синьо – изборът е ваш.

Синьо индиго

Ако не сте фенове на пастелните и бледи сладоледени нюанси, то другият вариант за вас е синьото индиго. Но имайте предвид, че това е силен и натрапчив цвят, така че най-добре да го използвате само за акцент.

Геометрия

Геометричните фигури бяха сред тенденциите и за миналата година, но тогава се срещаха основно по килимите. Сега е време да разгърнете още повече въображението си и да ги пренесете на тапети, теракот и на каквото друго се сетите.

Омбре

Може би, омбре модата в прическите започва да отмира, но интериорният дизайн й дава нов живот. Завивки, килими, завеси – където и да използвате омбре ефекта, не бихте сгрешили.

Тъмно злато

Слънцето сияе навън, а златистите повърхности лесно ще го отразят и в дома ви. Шкафчета, картини и други декорации с елементи от тъмно „злато“ са сред тенденциите на този сезон.

Цветни точки

Друга интересна идея за пролетта на 2018-та са ярките цветни точки. Разпръснете ги из дома си и ще получите ефекта на пъстра градина.

Зеленина

Пренесете аромата от разцъфващата природа и у дома. Превърнете всекидневната си в ароматна градина с най-различни саксийни цветя. По-добра пролетна декорация от тази не съществува, а затова е и винаги на мода.