Скъпоценните сервизи вкъщи! Качествени и красиви съдове за дома
15.07.2016 г.

Скъпоценните сервизи вкъщи! Качествени и красиви съдове за дома

Изборът на качествени и красиви съдове за хранене, които да ползваме дълги години е доказано добра инвестиция за всеки дом. С тях можем да създадем много настроение и приятни мигове на цялото семейство, както за обикновени делнични похапвания, така и за официални събития с много гости. Днес ще ви дадем няколко съвета за правилен избор на скъпоценната посуда.
Първото важно нещо, на което трябва да обърнем внимание е  материалът.
Най-често използваните материали в изработването на посуда са фин, костен и обикновен порцелан, керамика и стъкло.  Порцеланът е най-здравата керамика и неслучайно е наричана “бяло злато”. Порцеланът придава класа и превъзходство на всичко, в което е използван.
Керамичните съдове също са много практичен избор. Те са подходящи за ежедневна употреба, защото са здрави. Въпреки тези им качества, за повечето хора те изглеждат груби и обикновени, но винаги могат да влязат в употреба на вилата например.
Стъклените съдове са най-хигиенични, а тези изработени от темперирано стъкло са устойчиви и красиви, с причудливи форми и разнообразни цветове и рисунки.
Кристалните съдове придават аристократичност, но са относително по-скъпи от другите видове материали.
След избора а материалите, е важно да поговорим как се определя доброто качество.  При покупка на сервизи и посуда винаги обръщайте внимание на сертификатите и стикерите, върху които е обозначена цялата информация относно специфичните им качества и особености при употреба.
И не на последно място е практичността. Колкото по-удобни и практични ви се струват съдовете, които избирате, толкова по-добре. Подбирайте такива, които са леки, цветни, интересни и различни, и разбира се събуждат апетита!