Как да се погрижим за цветята вкъщи през есента?
30.09.2016 г.

Как да се погрижим за цветята вкъщи през есента?

С идването на есента някои растения , изнесени на терасата или в градината през топлите месеци, трябва да се приберат у дома. Те се нуждаят от специална грижа и внимание в това променливо „настроенията“ си време от годината. 

Днес ще ви дадем няколко съвета какво трябва да направите.

При внасянето на растенията у дома или в закрито помещение е задължително да бъдат проверени за всякакви насекоми и вредители. За да сте сигурни, че ще предпазите растенията от тях, е добре да измиете внимателно растението с не много студена вода. Възможно е растенията да страдат от смяната на мястото, съответно от по-малкото слънчева светлина и разбира се, разликата в температурата. Опитайте се да им „доставите“ нужната слънчева светлина като ги поставите на места, където да бъдат огрявани от слънце. Също така, регулирайте стайната температура спрямо температурата навън, разликата между тях да е относително малка, за да няма шок за цветята. При намалено осветление и голяма разлика в температурите листата на растенията могат да покафенеят и да опадат. Но това е само етап на тяхната адаптация спрямо новите условия на живот.

Есента има своите привилегии! Тя е пъстър и цветен сезон, затова не се тревожете, че домът ви ще остане без любимите цветя. Някои видове избират именно това време от годината, за дебютират. Такива са астрите, познати като богородички, далията, позната у нас като гергина, прекрасните хризантеми, равнецът и още много красиви есенни цветя!