тенденция в интериорния дизайн - палети
17.11.2019 г.

Една все по-нашумяваща тенденция в интериорния дизайн - палети

В следващите редове ще ви разкажем за една все по-нашумяваща тенденция в интериорния дизайн. Тя е колкото ефектна, толкова и икономична – разковничето за голямата й популярност. Ще говорим за декорацията с палети. 

На първо място, нека успокоим по-консервативно настроените хора – не си представяйте мръсни и счупени щайги, които да поставите в средата на трапезарията си. Много мебелни магазини вече предлагат палети като част от артикулите си. Но защо да давате толкова пари, при положение че можете да лакирате една стара касетка и да й вдъхнете живот. 

Разбира се, по начало палетите са предназначени за пренасяне на плодове, зеленчуци и др., затова и в производството им не са заложени никакви естетически изисквания. Но благодарение на редицата си полезни характеристики – практичност, ефективност, удобство и подвижност, на набиращия популярност стремеж към опазване на природата чрез рециклиране, както и на повсеместната нужда да се пестят финансови ресурси – палетите се превръщат в перфектен способ за декорация на домове, заведения, хотели. 

А ето и за какво да ги използвате:

Столове, канапета, маси

Сред най-разпространените мебели от палети са фотьойлите и канапетата. Крайният резултат зависи само от вас – подберете дамаска или плат в любимите си шарки и цветове, както и дунапрен според изискванията си за мекота. Много лесно е и да ги използвате за маса. Боядисайте я едноцветно или я изпъстрите с настроение и въображение, така че да се връзва с интериора на отреденото й помещение. За декорирането й можете да използвате и пирограф.  

Саксии

Саксиите от палети не са съвсем нов тренд, но днес можете да ги видите и в най-модерни барове и заведения, а не само в градината на баба. Затова и не се колебайте, а ги внедрете в интериора на своя дом. Резултатът ще е страхотен. 

Етажерки

Модерна етажерка за книги, място за подреждане на чаши и чинии, на детски играчки, поставка за обувките ви в коридора – палетите ще ви послужат за всяко едно от тези неща, както и за много други според вашите потребности. 

В спалнята

Легло, рамка за легло, нощно шкафче – добрите стари щайги ще ви послужат за всичко това. 

За съхранение

А защо да не използвате палетите почти по предназначение? Можете да направите от тях етажерка за съхранение на плодове и зеленчуци, кутия за инструменти и др. А ако ги боядисате и украсите, те ще са и прекрасен декоративен елемент.