Ипотечен кредит

Знаете ли, че можете да получите одобрение за кредит, още преди да сте харесали имот за покупка?

Консултирай се веднага

0883 224 897

Заявете безплатна консултация за ипотечен кредит

Размер на кредита
евро
Срок
год.
600 месечна вноска

Месечната вноска е калкулирана при размер на кредита, представляващ 80% от стойността на имота, за срок от 25 години и лихва 2.5%

Услугите по кредитно консултиране се предоставят от Кредит център ООД – лицензиран кредитен консултант вписан в Регистъра на Българска Народна Банка с номер BCI00002.

Консултирай се веднага


Още за ипотечния кредит


Полезно

Разгледайте кои са най-важните неща, които трябва да знаете за ипотечния пазар през 2024, и съветите на нашите специалисти при теглене на ипотечен кредит.
29.03.2024 г.
Планирате покупка на собствен дом чрез ипотечен кредит? Научете повече за ипотеката и ипотечните кредити в България.
02.02.2024 г.
Закупуването на жилище е важен етап за мнозина, но пътят към него често е свързан с ориентирането в сложния процес по ипотечно кредитиране.
27.11.2023 г.
Ще кандидатствате за ипотечен кредит? Нашите експерти са приготвили списък с полезна информация за ипотечния кредит!
06.10.2023 г.

Какви са стъпките при закупуване на жилище с ипотечен кредит?

Заявете безплатна консултация с професионален кредитен консултант.

Той ще ви изготви цялостен бюджет, включващ всички допълнителни разходи като нотариална такса, оценка на имота, брокерска комисиона, разходи за одобрение и т.н.

Харесайте имот и подберете най-добрата оферта от предложените от кредитния ви консултант.

Получете най-добрите условия лесно и в най-кратък срок!

Какво да имате предвид, когато теглите ипотечен кредит?

Самоучастието ви при покупка на жилище трябва да бъде не по-малко от 15%. Уверете се, че разполагате с тази сума и ще можете спокойно да изберете най-добрата оферта.

Включете в сметките си допълнителните разходи – нотариални такси, разходи за отпускане на кредита, нотариална такса, местен данък, комисионната такса за брокера и т.н. В масовия случай допълнителните разходи представляват около 8% от стойността на имота.

Препоръчително е месечната вноска по кредита ви да не представлява повече от половината от доходите ви. Най-добре, в случай че имате и други заеми, вноската да е не повече от 30% от месечните ви доходи.

Изчислете вноската си така, че да не се налага да се лишавате от важни разходи. Повечето потребители избират дълъг срок на кредита на възможно най-ниската месечна вноска с идеята, в случай на възможност, да погасят заема си предсрочно.

Уверете се, че сте взели оптималното решение. Най-лесният вариант да го направите е да ползвате доказан кредитен посредник. Консултантите, на които можете да разчитате, правят безплатни консултации и са регистрирани в БНБ.

Как кредитният посредник ви помага?

Опитният консултант събира голям брой оферти, от поне 10 банкови институции, в рамките на 48 часа. След като ги разгледа внимателно, той ви предлага 3-те най-добри оферти според вашите нужди. С това той пести от ценното ви време!

Ще имате пълната картина за допълнителните разходи – от комисионата на брокера, през оценката на жилището, до нотариалната такса и разходите за одобрение.

Срокът за предварително одобрение на заема ще се намали значително, тъй като консултантът ще ви окаже пълно съдействие в тази задача.

Не дължите пари за консултация, заявете такава още днес!


Можем ли да закупим имот „на зелено“ с ипотечен кредит и какво трябва да знаем?

Ако сте решили да купувате „на зелено” с кредит, то имайте предвид, че банките кредитират след Акт 14 и то отпускайки около 50% от стойността на цялата сделка.

Външното финансиране може да достигне 90% след получаване на Акт 15 и Акт 16.

Преди получаването на Акт 14 трябва да ползвате собствени средства, за да погасите първата вноска, указана в предварителния договор.

Одобрението на кредит предшества подписването на предварителен договор. На този етап се договаря схемата на плащане, която се одобрява от банковата институция.

У нас жилищата „на зелено” се издават на шпакловка и замазка. Затова предвидете средства, освен за самоучастие, и за довършителни работи и обзавеждане на новото си жилище.

Единствено довереният кредитен посредник ще ви предостави най-добрите условия, ще ви спести време и средства. Ще получите и ценни съвети както за бюджета си, така и за всички разходи, свързани с новия ви имот.