Архив: 2021 2020 2019 2018 2016 2015
14.06.2021 г.
Как да управлявате апартамента си под наем от разстояние?
Ако притежавате имот, който сте предвидили да отдавате под наем, но сте далеч от неговото местоположение, е важно да се замислите как бихте организирали управлението му от разстояние.
Прочети повече
08.06.2021 г.
Добри практики: депозит при подписване на договор на наем
Когато подписвате договор за имот под наем е важно да се запознаете с добрите практики в сферата. Научете какво представлява депозитът при подписване на договор тук!
Прочети повече
31.05.2021 г.
Какво трябва да направите преди да освободите апартамента си под наем?
Ако ви предстои изнасяне от настоящето Ви жилище е важно да знаете на какво да обърнете внимание, за да бъдете напълно спокойни и подготвени.
Прочети повече
26.05.2021 г.
Наемите на бул. Витоша привличат нови търговци
Свободните търговски площи по бул. “Витоша” в София леко са нараснали, което дава възможност врати да отворят нови магазини.
Прочети повече
18.05.2021 г.
Капани при сключване на договор за наем
При наемане на жилище е важно да сключите договор за наем на недвижимия имот. За целта може да прочетете какви са възможните ситуации, в които трябва да бъдете внимателни. Научете повече тук!
Прочети повече
10.05.2021 г.
Какви данъци трябва да плащате на дохода от наем на имот?
Ако притежавате имот, който давате под наем, е важно да знаете какви данъци трябва да платите. Прочетете тук всичко за данъците върху недвижимите имоти под наем
Прочети повече
03.05.2021 г.
Всички необходими документи при продажба на имот
Ако планирате продажба на вашия имот е важно да знаете какви са нужните документи и договори при продажба. За да разберете повече, може да се прочетете повече тук!
Прочети повече
26.04.2021 г.
Как да декларирате имота си след сделка за покупко-продажба?
Декларирането на имот след покупка е едно от първите задължения на всеки нов собственик на жилище (или на друг вид недвижимо имущество). Какви са сроковете, в рамките на които можете да декларирате имота, кои са необходимите документи...
Прочети повече
20.04.2021 г.
Виртуалните огледи се увеличават в пандемията
Едва 0.5% от жилищата в идеалния център на столицата излизат на пазара всяка година. Данните от проучване по поръчка на "Имотека" сочат, че в централната градска част има около 30 000 жилищни единици, а от тях на пазара се оферират под 150.
Прочети повече
19.04.2021 г.
Как да се мотивирате и да преговаряте с клиенти при трудни сделки?
Сред основните качества на брокера на недвижими имоти, които е необходимо той да развие и надгражда постоянно, за да успее да преговаря успешно, са упоритостта и търпението.
Прочети повече
13.04.2021 г.
Седем важни неща, за които да внимавате при покупка на жилище
Ако сте решили да предприемете решителната крачка към сдобиване с първо жилище, е важно да сте наясно със спецификите и важните критерии, по които да се ръководите в процеса на избиране на недвижим имот.
Прочети повече
05.04.2021 г.
Предварителен договор преди продажба: предимства и недостатъци
При покупко-продажба на имот често се прибягва до изготвянето на предварителен договор, който предхожда реализирането на реалната покупко-продажба. Сключването на предварителен договор е стандартна практика, която обаче няма задължителен характер.
Прочети повече