Книгите за продажби
14.07.2021 г.

Книгите за продажби, които всеки брокер на имоти трябва да е прочел

Ако сте брокер на недвижими имоти или искате да се развивате в сферата, е важно да знаете как да работите ефективно за продажби. 

Как може книгите да са полезни при продажби?

„Не помня книгите, които съм прочел, точно както ястията, които съм изял, но все пак те са ме създали“ е мисъл, предписвана на известния мислител Ралф Уолдо Емерсън, в която се крие огромна доза истина. Без значение дали искате да придобиете повече умения за успешна комуникация с клиенти, нуждаете се от изпитани методи и съвети, в които да се вслушате, или искате да развиете и надградите опита си в продажбите, то в книгите ще откриете най-добрия си съдружник, приятел и учител. Продължете да четете, за да се запознаете с няколко книги, които ще ви бъдат особено полезни в кариерно отношение.

Полезни четива за продажби и кратка информация за тях

„Как да спечелим приятели и да повлияем на хората” – Дейл Карнеги

От написването на „Как да спечелим приятели и да повлияем на хората“ през далечната 1936 г. до ден днешен, книгата за самопомощ на Дейл Карнеги, е продадена в над 30 милиона копия. Така се нарежда сред едни от най-продаваните книги на всички времена. През 2011 г. творбата попада в списъка на 100-те най-влиятелни книги на списание Time под номер 19.
“Ако се интересувате от другите, за два месеца можете да си създадете повече приятели, отколкото ако в продължение на две години се опитвате да накарате другите да проявят интерес към вас”, е само един от заветите, които Карнеги ни завещава. Макар отдалечени от времето, съветите на автора все още имат актуално звучене. Те ще ви бъдат от изключителна полза в развитието на личностните качества и разгръщането на максималния ви потенциал. Книгата предлага на читателите идеи как да се възползват от всяка ситуация, така че условията да заработят изцяло в техен личен интерес. От страниците ѝ ще научите: 6 метода, с които да накарате околните да ви харесват, 12 начина да спечелите някого на своя страна и 9 практики, с които да променяте хората, без да провокирате тяхното негодувание.

„Вълшебното утро за агенти по недвижими имоти: Време е да се издигнеш и да блеснеш“ – Хал Елрод

Хал Елрод е автор на поредица „Вълшебното утро“, която представя ключови идеи за продуктивност и целенасоченост в различни бизнес направления, сред които попада и сферата на недвижимите имоти. Според Елрод, който освен писател, е успешен лектор и професионален мотиватор, най-ценното време от денонощието е сутринта. Във „Вълшебното утро за агенти по недвижими имоти: Време е да се издигнеш и да блеснеш“ ще намерите ефективни практики, които да приложите в ежедневния си график, за да постигнете по-добри резултати в служебните си ангажименти. Това, което обединява всички брокери на недвижими имоти, са отдадеността и стремежът към реализиране на успехи както в личен, така и в професионален план. Или иначе казано, желанието да достигнат до „следващото ниво“ в живота и бизнеса. Изненадващо, но от книгата става ясно, че може да промените реалността си дори само ако реорганизирате начина, по който започвате деня си. Неслучайно съществува изразът „днес си станал накриво“.
Самият Хал Елрод има нелека съдба – съвсем млад той претърпява изключително тежка автомобилна катастрофа, която има утежняващи последствия върху здравето му. Вследствие на преживяното от него състояние на клинична смърт, Елрод получава сериозни увреждания в кората на главния мозък, като прогнозите на лекарите за неговото възстановяване не са никак обнадеждаващи. Въпреки това волята му за живот го тласкат напред, което е повече от красноречив пример, че ако съхраните хъса и желанието си за живот – всичко е възможно.

„Стани суперзвезда в продажбите“ – Брайън Трейси

„Стани суперзвезда в продажбите“ е наръчник за успех и личностна реализация, включващ 21 изпитани начина да реализирате повече продажби. Да продавате, но и да предлагате услугите си по-успешно, по-бързо и по-лесно дори на трудни пазари. Книгата е чудесно четиво, ако сте си поставили за цел да преуспеете като търговци. Авторът представя ключови търговски принципи и техники, с които от средностатистически търговец може да се превърнете в пълни професионалисти в областта. Самият Брайън Трейси е обучил над 500 000 души във фундаментални техники, които при прилагане на практика са позволили на неговите клиенти да се изкачат на върха в различни бизнес направления.
Зад гърба си писателят имат десетки книги, над 300 аудио и видео програми за личен и бизнес успех, продадени в милиони тиражи и преведени на повече от 20 езика. Брайън е бизнес консултант на повече от 500 глобални корпорации, сред които попадат IBM, Xerox, Ford, McDonnell Douglas и „Federal Express“. Освен това той е основател и президент на „Brian Tracy International“ – компания, оперираща в 31 страни по цял свят.

„Мотивацията: Изненадващата истина за това, което ни движи напред“ – Даниъл Пинк

„Мотивацията: Изненадващата истина за това, което ни движи напред“ е световноизвестна книга, посветена на мотивацията, която е заемала първа позиция в престижната класация с бестселъри на New York Times. В нея Даниел Пинк разглежда и анализира спецификите на човешката мотивация от гледната точка на научните доказателства за нейната природа и начина, по който функционира. Темата има есенциално значение, тъй като разкрива най-прекия път към постигането на велики дела. Ако знаем какво отключва мотивацията и как работи тя, бихме могли да я управляваме успешно.
Книгата е насочена към собственици и управители на фирми, специалисти на мениджърски позиции, но е от полза за всички кадри, чиято професия изисква жива комуникация и постоянни срещи с хора. Книгата е особено полезна за консултанти, поради наблюденията върху човешкото поведение, което е особено важно за работата на брокера на недвижими имоти и развитието му в професионален план.

„Мисли и забогатявай” – Наполеон Хил

Написаната през 1937 г. „Мисли и забогатявай“ е още една книга, която успешно е преминала през ситото на времето, спечелвайки си славата на едно от най-вдъхновяващите и значими произведения в жанра. Творбата на Наполеон Хил е задължително четиво за онези, които се целеустремени както към кариерни успехи, така и към победите в житейски план. Книгата се е превърнала в своеобразен компас, показващ на милиони хора правилната посока към просперитета и щастието в епохата на Голямата депресия и ширещата се тогава бедност.
"Богатството е на една ръка разстояние, никога не е късно да станете такива, каквито винаги сте мечтали, парите, славата, признанието и щастието са достъпни за всички, които са готови и решени да се сдобият с тях“.

„Продай или ще ти продадат“ – Грант Кардон

Грант Кардон поставя читателите си пред интересен избор – да продадат или да бъдат продадени. Книгата обхваща темата за значението на способностите да продаваме, за да постигнете успехи. В нея са обхванати есенциални въпроси като:
>  Как да продавате в лоша икономика;
>  Как да преодолеете нежеланието за контакт с клиента;
>  Как да попълните портфолиото си с нови бизнеси;
>  Как да останете позитивни, независимо от отказите;
>  Как да използвате социалните медии и канали, за да постигнете бизнес целите си
В случай че имате сериозни амбиции, попадащи в сферата на продажбите, „Продай или ще ти продадат“ е вашият пътеводител като търговци. Сред съветите със сигурност ще откриете какво да заимствате и приложите на практика, за да успеете да спечелите важни позиции във вашата област.