Тенденции в коледната украса
26.11.2019 г.

2019: Тенденции в коледната украса

Декорирането на дома за Коледа може да е много забавно начинание. Украсата бързо ще ви пренесе в един приказен свят, изпълнен с ведро настроение. А ако декорирате по различен от предходните години начин, ефектът ще е още по-голям. В следващите редове ви представяме 5 тенденции в коледното украсяване на дома за 2019 г. Почерпете вдъхновение от тях и се впуснете в празничното приключение. 

Рустик лукс

Какво по-коледно от уютна хижа сред снега? През декември 2019 рустик стилът се пренася и в градските ни домове в съчетание с модерни и луксозни детайли. Палети в червено, зелено и златно ще спомогнат за празничния дух, а по-грубите натурални материали като масивно дърво, кожа и борови клонки ще внесат усещането, че сте в планинска хижа. А ако желаете да сте обградени и от лукс – подберете някоя златиста масичка за кафе, блестящо осветление, пухени одеяла и декоративни възглавници, модерни столове от масивно дърво. 

Елегантни празници

Разгърнете елегантната си страна и оставете настрана традиционната коледна украса. Забравете за комбинацията от зелено и червено, за вълнените платове и дървени играчки. Заменете ги с модерни и стилни цветове. Перфектен вариант е бялата елха с черни и златни топки. Може да вплетете и розови акценти, и гирлянди от кадифе. Колкото по-малко цветове сте използвали, толкова по-стилна ще бъде Коледната ви украса.

Скандинавски стил

Коледата е уют, а също и класическият скандинавски стил в интериора. Затова и си подхождат перфектно. Внесете северния “hygge” – силно чувство на уют, спокойствие и комфорт, в дома си. Това ще направи Коледата ви още по-топла и вълшебна. Използвайте украшения в топли нюанси на сивото, кремаво бяло и сивкавозелено и вплетете богати дървесни тонове. Перфектни са и декорациите от филц – мек плат, изработен чрез пресоване под пара или гореща вода и сплъстяване на животински влакна. А плетените декоративни възглавници ще са идеален завършек.

Cool Yule

Отидете на тавана и изровете детето в себе си. Съберете коледните играчки от своето детството. Цветните орнаменти в широка гама от цветове са в основата на този весел стил. Не се взимайте твърде на сериозно и прегърнете дъгата. Придържайте се към жизнерадостната стилистика. Друга характеристика на стила Cool Yule са неоновите цветове и лъщящите повърхности. Нека елхата ви да експлодира от пъстрота и блясък. Динозаври, бухали, пауни и ретро автомобили – това са само няколко идеи за формата на коледните играчки. Забравете за обикновените топки. Не се плашете да добавите и гирлянди от пуканки, керамични фигури елени и танцуващи Дядо Коледовци около дръвчето. 

Коледа на вилата

Прост, приветстващ и чаровен стил – това характеризира интериора, вдъхновен от селската вила. Плетени чорапи над камината, елха в коледни цветове, меки одеяла, възглавници, килим. Мебелите трябва да са от масивно дърво, а няколко декоративни дървени трупчета ще са перфектният завършек.