Огледалата като красив аксесоар за по-красив и успешен дом
09.03.2020 г.

Огледалата като красив аксесоар за по-красив и успешен дом

Освежете дома си с красив аксесоар – огледалото. Разберете как да се възползвате от възможностите да го инкорпорирате успешно в инереиора си.

Чрез отразяването на свтлината в тях, огледалата създават усещането за по-широко пространство, освен това, имате безкрайни възможности по отношения на стил, размер и местоположение. Във връзка с точно тези аспекти има няколко основни правила:

Размер

Колкото по-голяма е стаята, толкова по-голямо огледалото и обрато. Може да ви прилича на гардероб, но често, когато видим величествено огледало забравяме да вземем предвид големината на помещението, когато го поставим обаче, превръща стаята в място за разтоварване и релакс.

Местоположение

Най-добре в близост до прозорците или съсредоточени върху определено бижу или растение, но никога пред гола стена, защото ще анулирате декоративната сила на огледалото. Банята е кралицата на огледалата, не само защото ви помагат в ежедневната ви хигиена, но и с тях създаваме повече атмосфера в помещението. Обичайни са кръглите или огледалата с фрески.

Стил

Няма съмнение, че доброто огледало трябва да привлича вниманието на гостите ви, следователно е често срещано да ги открием в хола или всекидневната. Един от последните писъци в декорирането с огледала е поставянето им под формата на пъзел или стенопис.

Що се отнася до дизайна, огледала с форми като цветя, сърца, геометрични фигури или създаващи някава композиция са най-оригиналните и са мъдро решение за по-малките стаи.

Една от звездите за спалнята са стоящите или огледалата в цяла дължина. Те са изключително практични, когато става въпрос за последна бърза проверка в огледалото преди излизане. Ако стаята ви не е толкова голяма, опитайте се да го вградите в гардероба си.

Цвета, орамкяването и дебелината са другри аспекти в дизайна, които трябва да вземете под внимание.

Ако вече имате огледала в дома си, но чувствате, че не се възползвате напълно от възможностите им за декорация, пробвайте да ги промените и да им дадете нов живот със специални стикери, лампички или рамки.