тапетите са отново модерни
20.01.2020 г.

2020 година идва с нов интериор - тапетите са отново модерни

Тапетите са стар познайник на повечето домове. С тях облепяме стените, а понякога дори мебелите. И макар в последно време боядисаните с латекс стени да станаха доста разпространени, именно тапетите са хитът в интериорния дизайн за 2020 г. Те са в състояние да придадат на всяка една стая личен стил и изящество. А ето кои са най-характерните тенденции в света на тапетите през тази година:  

Чиста романтика

Розовото в своите най-опушени и меки нюанси, съчетано с геометрични форми и природни мотиви, обвива спалнята с успокояваща елегантност, с женственост и разкош. Този така характерен стил за 20-е и 30-е години на 20. век е перфектен за романтични натури, които изпитват носталгия по ар декото. 

Бохемски гламър

Щампованият пейсли дизайн в различни нюанси на бронзово върху въгленово черно напомня на модата от 60-е години с линейни и спираловидни форми. Тапети в такъв бохемски стил ще внесат елегантност и усещане за лукс в помещението. 

Древността върху тапети

През 2020 г. на мода са и тапетите, върху които са изобразени статуи като от Лувъра например. Това за пореден път ни доказва, че класиката винаги ще има своето място в модерния интериор. Но за да ви допада този стил, трябва да имате поносимост към еклектичното. 

Изкуство на стената

Изкуството по стените вече не се изразява само чрез картините в рамка. Днес на мода са тапетите, върху които са изобразени шедьоври на изкуството от велики художници. Далеч по-евтин вариант от картина в оригинал, не мислите ли? В последно време голяма популярност набира картината „Целувката“ на Густав Климт, така че, ако мислите, че цветовете й биха се комбинирали добре с останалата част от вашия интериор, това е чудесен вариант за тапета ви. 

Растителност

От дълги години растенията и по-конкретно цветята са един от любимите елементи на интериорните дизайнери. Те внасят жизнерадост и пъстрота в помещенията. Срещат се в най-разнообразни форми и цветове, подходящи са различни стилове декориране – от класически до модерни. Дали ще създадете пъстра градина в коридора си, или ще се спрете на цветя в неутрални нюанси във всекидневната – изборът е ваш. Но със сигурност подобни тапети ще отговарят на модата не само през тази година.