5 вдъхновяващи интериорни стила
15.03.2020 г.

5 вдъхновяващи интериорни стила

Вярваме, че обстановката и заобикалящите ни предмети могат да допренесат за настроението ни. Затова решихме да ви представим няколко интериорни стила, които са подходящи за различни начини на живот. Изберете най-подходящия за вас, адаптирайте го според вкуса си и ще откриете, че вече живеете в дома на мечтите си. 

Класически стил

Със своята луксозност и изчистеност, класическият интериорен стил придава разкош на дома ви и представя елегентни и нетрадиционни аспекти. Всичко това създава топла атмосфера, която носи спокойствие и ви предпоставя за почивка. Класическия стил залага на стил, красота и изтънченост.

Минималистичен стил 

Минималистът не иска домът му да изглежда необитаем, неговият стил му позвалява да изрази нюансите на емоциите, чувствата и вдъхновенията ни. Той е подходящ за всички, които обичат семплия живот, изпълнен със спокойствие. Обратно на традиционните разбирания за декорация, минимализма не държи да запълни пространството, а да го запази.

Автентичен стил 

Този стил носи уникална атмосфера и позволява огромна свобода в декорирането. Автентичният, наричан още традиционен (винтидж) стил е отлична опция ако търсите отдиха и спокойствието, а не модерното. В основата си този интериорен стил носи уюта на традиционната къща в големия град.

Ориенталски стил 

Азиатския дух ни дава възможността да трансформираме дома си в тихо и успокояващо пространство. Ако искаме да постигнем декорация в азиатски стил, особено важно е домът ни да изгледжа ведро. Ориенталската декорация в голяма степен се базира на реда и минималистичността , оставя ни ясни и добре разпределени пространства.

Английски стил 

Махагонът е един от основните елементи в декорацията в английски стил, хубаво е всички мебели да са от този материал. Тази елегантна и фина дървесина е символ на отличие и изтънченост. Фотьойлите и диваните са в центъра на интериора, те са с извити подлакътници и ниски гърбове. Други типични мебели за този стил са библиотеките и полилеите.