покупка на собствен дом

Колко струва услугата на кредитния консултант?

По пътя към осъществяване на мечтата за покупка на собствен дом, някои хора могат да се объркат от множеството възможности за получаване на външно финансиране посредством ипотечен кредит. Ето защо ще имате нужда от мнението на експерт, който да ви съпроводи по пътя и да ви даде ценни насоки и съвети. Така ще можете да вземете информирано решение, на базата на солидни аргументи.  Нещо повече – кредитният консултант може да ви помага през целия процес от началото до края. Освен това ще ви представи експертно мнение за състоянието на жилищния пазар. Ползването на услугите на кредитния посредник е напълно безплатна. В замяна купувачът получава пълно съдействие по процеса по отпускане на ипотечен заем. Прочетете повече за неговите услуги в следващите редове. 

 

В кои случаи е добре да се допитаме до кредитен посредник? 

Ако сте решили да кандидатствате за ипотечен заем за покупка на нов дом и не сте взели решението към коя банкова институция да се обърнете, трябва да знаете, че ще получите оферти от много банки. Напълно е възможно при наличието на толкова много информация и предложения, да се объркате и да не успеете да се ориентирате сред всички оферти. Като кредитоискател е важно да подберете най-добрите условия за вас. Имайте предвид че проучването и намирането на подходяща банка е дълъг и трудоемък процес. Ето защо голяма част от хората се доверяват на професионалист в сферата, в лицето на кредитния консултант. Кредитният посредник е независим експерт, който не е обвързан с определена финансова институция. Така той може да предложи оферти от няколко различни банки, които да са подходящи за клиента. Той много добре познава пазара и актуалните тенденции на него, наясно е с актуалните условия по кредитите, знае как се променят лихвите и какви са таксите, обвързани с процеса по отпускане на ипотечен кредит. Може да изготви за вас експертен анализ, на базата на който да ви предложи най-релевантните оферти, отговарящи максимално на вашите нужди.  


Освен че ще получите професионални съвети и насоки , кредитният консултантът има задачата да ви намери най-добрите оферти, като ви представи трите най-добри. По този начин ще си спестите много време и ще намалите вероятността от допускане на грешка.

 

Как кредитният консултант помага?

На първо място е добре да знаете, че за да получите помощ от своя сътрудник трябва да му предоставите максимално пълна информация относно вашите нужди. Така той ще бъде в състояние да ви открие най-добрия кредит за вас. Ще трябва да му дадете информация относно месечните ви приходи и разходи, имате ли задължения по друг заем, който изплащате към момента, каква е целта на нужното финансиране и т.н. След консултация, експертът ще събере оферти от различни банкови институции, предлагащи отпускането на ипотечен кредит и ще ви представи само най-добрите от тях, които отговарят най-много на вашите нужди.

 

Безплатна ли е наистина консултацията?

Услугите на кредитния консултант са напълно безплатни за потребителите. Тe не костват никакви средства и време за вас. Дори напротив – спестяват ви значителна част от времевия ресурс, с който разполагате. Кредитният консултант е част от Регистъра на кредитни посредници на БНБ и има партньорства с всички големи банки в страната. Комисионната не се заплаща от клиента, а от финансовата институция, като въпреки това банката никога не калкулира неговите услуги към общата стойност на кредита. Това се дължи на обстоятелството, че професионалният посредник до голяма степен върши част от работата на банката – от консултиране до структуриране на сделката и попълване на необходимата документация. 


Предимствата от използването услугите на кредитен посредник са много, но за да получите най-изгодната оферта е нужно първо да откриете доверен партньор в процеса. Използвайте услугите на лицензирана и доказана във времето компания, която не само ще ви предостави изключително професионално отношение, но и ще ви осигури сигурност и доверие.