2019: Тенденции в интериорния дизайн
25.10.2019 г.

2019: Тенденции в интериорния дизайн

2019-а година е вдъхновена от природата. Тенденциите за интериорния дизайн вплитат дърво, метал, корк, текстил и чаровни етно мотиви. Всичко това е комбинирано с блестящи декоративни елементи със златно и платинено покритие. А на преден план изпъква цветът на годината – топлото и енергично коралово (Living Coral). Още по въпроса ще научите от следващите редове:

Растителност и зелено

Най-лесният начин да пренесете природата в дома си, е с помощта на саксийните растения. Със своите прекрасни цветове и ухание те са в състояние да преобразят изцяло атмосферата в едно жилището. За да постигнете възможно най-добър ефект, подберете разнообразни размери и видове цветя и ги разпръснете из всички помещения на дома си. 

В случай че не сте от почитателите на саксийните растения, нямате време и желание да се грижите за тях, можете да ги замените със сухи цветя. Друг вариант са тапети, пердета, тапицерии с растителни мотиви. Шарките, вдъхновени от природата, са перфектният избор през настоящата година. Самият зелен цвят също е на мода, така че не се колебайте да го използвате. 

Дърво и еко материали

Приютете природата в дома си и чрез употребата на дърво и еко материали. С ратан, ракита, юта, корк и каучук ще изпълните дома си с уюта, спокойствието и свежестта, присъщи на гори, поля и планини. 

Смесица от материи и етно мотиви

Комбинацията от разнообразни материи и етно мотиви ще придаде оригинален вид на дома ви. Може би, не сте си мислили, че шевиците и дантелените покривки от баба ще ви влязат в употреба, но през 2019-а отново са на мода. 

Повече метал и блясък

Металът е материал, който се приспособява лесно към почти всеки интериор, а през тази година е почти задължителен. Видът и начинът му на употреба нямат значение. Лампи, рамки на снимки и картини, цели маси и столове, декоративни елементи – вариантите да го внедрите в интериора си са много, а блясъкът и елегантността, които ще внесе, ще ви очароват. 

Цветът на 2019-а

Цветът на 2019-а е и един от най-подходящите за интериора– кораловото (Living Coral - PANTONE 16-1546). То е топло, жизнерадостно, но и някак вдъхващо спокойствие. Ако обаче не присъства в дома ви, не е нужно да се захващате с основно пребоядисване на стените, за да сте в крак с тенденциите. Достатъчно е да се снабдите с възглавници, картини, килим, пердета или множество декоративни елементи в този лъчезарен цвят. А ако все пак имате желание за мини ремонт, ви препоръчваме да боядисате поне една от стените си в коралово. Ако останалите са например в блед нюанс на бежовото, сивото или бяло, комбинацията ще е сполучлива.