4 идеи за уют в дома през декември
28.11.2018 г.

4 идеи за уют в дома през декември

Вече сме в началото на коледния месец, а студът сковава улиците навън. Затова и е крайно време да изпълним дома си с празнични уют и топлина. За целта ще се нуждаете от един почивен ден, ведро настроение, малко декорация и леко разместване в дома.

Свещи

Свещите са в състояние да променят изцяло усещането в дома ви и да внесат красота, светлина и топлина. Без значение дали ще се спрете на истински или на електрически имитации на свещи, те ще създадат втори слой от светлина, който ще се отразява от огледалните повърхности в дома ви. За целта ги подредете на различни нива – на етажерки, на масичката за кафе, на секцията с книги. Чудесна идея е свещите да са ароматизирани, за да спомогнат за уютната атмосфера и с мириса си на канела, какао, портокали…

Одеяла

Ако сте сред любителите на одеялата, вероятно постоянно ви се случва да ги разхвърляте из хола и после да се налага да ги сгъвате и прибирате. Но декември е времето от годината, когато мястото им е навън. Подберете по-тънки и компактни одеяла, които се съчетават с интериора ви. Разпръснете ги на дивана, фотьойлите, столовете. По този начин винаги ще имате под ръка с какво да се завиете, а ако на гостите ви стане студено, няма да им е неудобно да го споделят с вас - просто ще се протегнат до близкото одеяло.

Барче за напитки

Без значение дали любимата ви зимна напитка е млякото с какао или чаят с ром, сега е времето да им обособите специално място в дома си. Прекрасен вариант за семейства с малки деца е да се спрете на някой плот в кухнята или във всекидневната и да го напълните с чай, кафе, какао и всичко необходимо за любимите ви напитки. А ако искате барът да е по-скоро за възрастни, то подредете и подходящи чаши, и любимите си алкохоли. Бихте могли да добавите и коктейлни украси, шарени шоколадови пръчици, джинджифилови бисквитки за повече празнично настроение. Все пак Коледа наближава.

Огнище

Ако имате камина или печка на дърва, то не се колебайте да ги използвате. Няма нищо по-уютно в зимните вечери от живия пламък и пращенето на бурния огън. Ако се отоплявате по друг начин, то бихте могли да си направите камина от стиропор. Отделете един уикенд с децата и наредете стиропорени тухли, а пламтящите дърва и въглища заменете с ароматни свещи.