4 стъпки за лятно настроение у дома
26.06.2018 г.

4 стъпки за лятно настроение у дома

Вероятно вече сте в плен на слънчевото настроение и нямате търпение да потеглите към плажа. За жалост, не на всекиго му е отредено да прекара цялото лято на море, но всеки би могъл да изпълни своя дом с усещане за слънце, бриз, вълни. С лека промяна в цветовете, декорацията и светлината бихте могли да придадете напълно нова атмосфера у дома. За ваше улеснение сме извели следните 4 стъпки към лятното настроение вкъщи:

Морски материали

Представете си плетените столове в барчетата по плажа, сламените шапки с периферия, палмите, разпилените сред пясъка миди и рапани. И почерпете вдъхновение именно от тях. Заменете тежкото масивно дърво в дома си с по-леки и светли материали. За декориране използвайте слама и тръстика, поставете някоя плетена купа върху масата в дневната и я напълнете с плодове. Разпръснете из дома си мидени черупки, морски звезди, рапани, камъчета и т.н. Бихте могли да напълните купичка с тях и да я поставите в банята или коридора, да закачите картина с истински черупки на стената, да ги наредите в саксиите си с цветя. А защо не разпънете и един хамак на терасата и да се отпуснете под слънчевата светлина?!

Летни цветове

Очарованието на лятото е в пъстротата. С лекота бихте могли да превърнете дома си в цветна градина, като подберете жълти, оранжеви, червени краски. Няма да сгрешите и с тревисто зелено или морско синьо. Дори не се налага да пребоядисвате стените. За начало, приберете в някой шкаф всички тъмни предмети, които не ползвате ежедневно. След това е ред на веселите цветове. Вплетете ги в завесите, килимите, покривките. Сменете калъфките на декоративните си възглавници с „летни“, използвайте шарени чаршафи и шалтета за леглата. Бихте могли да съчетаете веселите цветове с морски шарки като миди, палми, птици и вълни.

Светлина

Освен ярките топли цветове важно е и бялото. То внася светлина в дома, затова е хубаво да намира място във всяко помещение. Дали ще е някоя бяла стена с цветна картина, или голяма бяла ваза с цветя – ефектът ще е приказен. Освен това не забравяйте да дърпате тежките завеси и да вдигате щорите, за да попивате слънчева енергия дори когато сте вкъщи.

И цветя

Лятото е живот. Затова би било прекрасно да го пренесете в дома си чрез растителността. Най-добре да е саксийна, а не под формата на откъснати цветя. Няколко палми в хола и ще се почувствате наистина като на плаж.
Ако нямате време да полагате усилени грижи, то попитайте в цветарския магазин за някои по-непретенциозни растения. Сандъчетата със здравец на терасата са перфектен вариант.