Списък с 8 идеи, за да бъде търсенето ви поне малко по-лесно
17.01.2019 г.

Списък с 8 идеи, за да бъде търсенето ви поне малко по-лесно

Когато търсим подарък за новия дом на приятел/ приятели, е много важно да уцелим точните им нужди. Мнозина избират очарователни сувенири или изтъркани кухненски уреди, които в повечето случаи затрупват килера и потъват в прах. За декорациите често не остава място, а ако всички заложат на най-близките до ума варианти, има шанс домакините да се озоват например с два миксера.  

Дори когато търсите просто нещо красиво за новия дом, трябва да се замислите и за ползата от него. В наши дни хората все повече се интересуват от практичната страна на нещата, отколкото само от сантименталната.

От Имотека изготвихме списък с 8 прекрасни идеи, за да бъде търсенето ви поне малко по-лесно:

Лампа

Колкото повече светлина, толкова по-добре. Затова и една лампа никога не е излишна. Подберете осветително тяло с красив, но ненатрапчив дизайн. По този начин ще сте сигурни, че домакините лесно ще я съчетаят с интериора си. Високите лампиони са отличен избор, тъй като не изискват специална плоскост, на която да бъдат поставени. 

За по-голям бюджет

Ако отивате на гости на много близки ви хора или просто разполагате с голям бюджет, то бихте могли да ги зарадвате с черна техника. Малък телевизор за в баняте е наистина оригинален подарък. Ако домакините са меломани, със сигурност биха оценили антикварен или модерен грамофон. А някое винтидж радио би внесло магия в атмосферата на всеки дом.  

За кухнята

Любителите на готварското изкуство ще се зарадват на всяко оригинално допълнение към кухнята им. Но за да бъде хубав подаръкът ви, трябва да сте сигурни, че все още го нямат. Изборът е огромен. От машинки за рязане на картофи, зеленчуци, плодове, колбаси в интересна форма, през уреди за палачинки, тостери, гофрети до фондюта, кухненски везни, оригинални чайници, нестандартни форми за сладкиши и т.н. 

Автоматичен диспенсър за сапун

Със сигурност малко други хора ще са се сетили за този подарък. В същото време ползата от него е несъмнена и ще допринесе за високия стил в банята. Микробите не дебнат само в обществените тоалетни. Автоматичният диспенсър би помогнал в борбата срещу тях и в домашни условия. 

Електрическа поставка за вратовръзки

Разбира се, този подарък е подходящ само ако в дома, където отивате, живее поне един мъж. Ако това е така, то електрическата поставка за вратовръзки би могла да му е от голяма полза. На първо място, мъжете винаги се радват на джаджи. А тази конкретна би внесла поне малко ред в предполагаемия им хаос. Но преди да се втурнете в търсене на поставката, се замислете дали въпросният мъж има достатъчни много вратовръзки, за да се нуждае от нея. 

Цветя?

Домакините ви обичат ли цветята? Биха ли се грижили за тях с желание? Ако отговорът е да, отидете в някой голям цветарски магазин и изберете най-впечатляващото ви саксийно цвете. А ако сте сигурни, че приятелите ви притежават голяма цветна колекция, още по-хубав подарък е някой оригинален цветарник.  

Ароматизатор

Кой не би искал домът му да ухае на свежест, морски бриз, окосена трева или на портокали например. Замислете се за аромата, който най-добре би подхождал на домакините, при които отивате. След като сте стигнали до поне няколко опции, се потопете в магическото ухание на сувенирните магазини. В тях ще откриете прекрасни ароматизирани свещи, които не само миришат хубаво, но и са в разнообразни форми и цветове. Ако се разровите из Интернет, ще откриете и много места, на които биха ви напълнили избрана от вас чаша (или друг съд) с восък, така че да се превърне в уникален и много личен подарък. А освен на някой от безбройните варианти за свещи, можете да се спрете и на ароматизиращ дифузер, каталитична ароматизираща лампа или друг подобен аксесоар за дома. 

Стенен часовник

Едва ли са много хората, които имат стенен часовник във всяка стая от жилището си. Затова и място за още един винаги има. Тук разнообразието в моделите и цените е голямо. Дали ще е някой изчистен и стилен вариант, или къщичка с изскачаща кукувица, зависи от характера на човека/ хората, при които отивате.