интериорът на дома ви
12.04.2019 г.

Какво говори интериорът на дома ви за вас?

Всеки обзавежда дома си според собствените си вкус и предпочитания. Но замисляли ли сте се, че по този начин излагате на показ и своята същност, своя характер? Понякога дори и най-дребният детайл в жилището е в състояние да разкаже историята на живота ви. Интересен факт е, че много интериорни дизайнери молят клиентите си за техни любими вещи, за да създадат обстановка, която да отговаря на личността им. А когато подбирате интериорните елементи собственоръчно, този процес е дори несъзнателен. Ако прочетете следващите редове, може би, ще разберете неща за себе си, които самите вие не сте осъзнавали до този момент. Ето какво говори интериорът ви за вашата личност:

Изобилие от места за сядане

Ако сте човек, който държи да има повече места за сядане, отколкото са хората в домакинството, е очевидно, че обичате да се забавлявате. Изобилие от столове в трапезарията, голям диван, фотьойли, табуретки в дневната – най-важното за вас е да осигурите място за многобройните си приятели, които с удоволствие каните на гости. Всичко това говори, че сте социална личност, която рядко се потапя в тишина и спокойствие зад заключени врати. 

Празни плотове

Противоположно на описания горе типаж хората, които предпочитат да държат кухненските си плотове празни, са по-сдържани и студени личности. За тях естетиката е по-важна от функционалността. Ако всичките ви домакински уреди са прибрани в шкафове и килери, използването им става в пъти по-трудно. Освен това помещението губи голяма част от своя уют, създава се усещане за стерилност. Признак на балансираност е, ако оставяте уредите, които използвате често върху плотовете си, а останалите прибирате. 

Неутрални цветове

Ако сте човек, който подбира неутрални и меки цветове, това навежда на мисълта, че цените хармонията и спокойствието. Намирате красотата във формите на предметите, а не в крещящите им цветове. Но внимавайте, защото рискувате да направите дома си твърде еднообразен и скучен. Колкото и неутрални да са цветовете в помещението, не забравяйте да подберете и един цветен акцент.  

Отворени пространства

Повечето домове са с отделни помещения, разделяни от врати и коридори. Ако и вашият е такъв, това не е ясен показател за характера ви. Но от значение е дали стаите стоят постоянно затворени, или са целодневно отворени. В първия случай това означава, че сте „по-затворен“ човек, че не обичате околните да навлизат в личното ви пространство. А разтворените врати говорят за приветлива, в повечето случаи семейно ориентирана и лесно допускаща хората до себе си личност. Още по-разкриващо характера ви е и напълно отвореното пространство, в което няма прегради между отделните части на жилището (или поне между част от тях). Това е белег, че никога не поставяте граници между себе си и заобикалящия ви свят. 

Интересни/ странни декоративни елементи

Типично е човек да декорира дома си с вещи, които разказват историята на живота му. Ако предпочитате чудати и еклектични аксесоари за своето жилище, това означава, че имате разнообразен живот, който желаете да споделяте с околните. Открито демонстрирате интересите си, разкривате същността си. От друга страна, ако подбирате всичко по каталог и не отреждате място за сувенири от пътешествия или подаръци от приятели, то вие сте по-консервативен и не изразяващ емоции човек. 

Артистичен интериор

Артистичните елементи като картини, скулптури, вази, оригинални килими са не само невероятно красиви, но и придават уникалност на вашия дом. Освен това подобен подбор на декорацията показва, че сте дълбокомислена личност с афинитет към изкуството. 

Викториански стил

Викторианският период е впечатлява не само с красота и изящество, но и със своите елегантност и софистицираност. Ако интериорът в дома ви е вдъхновен от него, то това е показател за вашите класа и висок стил.  

Ярки цветове

Нищо не може да се сравни с ярките цветове на мебелите и стените. Те са показател за вашата пламенна личност, за това, че лесно се отегчавате и вечно търсите нови усещания. Стремите се към постоянна промяна, обичате срещите с нови хора, пътешествията към непознати дестинации. Този вид интериор е присъщ за креативни и смели личности.

Еднообразен интериор

Ако всички помещения в жилището ви си приличат по стила на интериора, то вие обичате сигурното и познатото. Промените ви носят тревога. Характерно за вас е да влизате в дългогодишни любовни връзки, да се задържате дълго на една работа, да не обичате далечните и дълги пътешествия.