имоти около София

4 предимства от покупката на имот в покрайнините на София

Чудите се защо все повече хора избират покупка на имот в покрайнините на София? В тази статия ще научите отговора на този въпрос и ще получите повече информация, на базата на която ще можете да вземете информирано решение за най-подходящият вариант за вас. Разгледайте 4 предимства на имотите от този тип и какво предизвиква тази тенденция в следващите редове.

 

Защо се засилва интереса към имотите в покрайнините на София през 2024?

Затворените комплекси и къщите ще продължат да бъдат устойчив пазарен сегмент и през 2024 г. Около София пазарът се движи основно от къщи на 20-30 км от южната или северната тангента. Клиентите са най-често млади семейства, които търсят самостоятелни къщи с 3-4 спални и достатъчно големи дворове. Това, което е важно за клиентите, е добрият достъп до столицата, така че да могат лесно да стигнат с автомобилите си до учебните заведения на децата и местоработата си. Предпочитани са районите на Герман, Бистрица, но и Гурмазово, Иваняне, Мрамор, Кокаляне.

 

4 предимства от покупката на имот в покрайнините на София

Ето и кои са основните предимства на инвестицията в имот в близост до столицата:

 

Спокойствие

Търсенето на спокойствие е един от основните мотиви на хората, които предприемат стъпката да се преместят в покрайнините на София. Както знаете, нивото на шум в големите градове, особено в централните части, е по-високо, отколкото в покрайнините. Живот в града означава повече хора и трафик на автомобили, което допринася за по-шумната обстановка. Извън града, живеещите успяват да се насладят на тишината и да си починат след натоварения работен ден. 

 

По-чист въздух

Небезизвестен факт е, че нивата на фини прахови частици в централните части на големите градове са по-високи в сравнение с покрайнините на града. Ето защо все повече хора търсят начини да се откъснат от тежкия и забързан ден, далеч от градския шум и мръсния въздух.

 

Достатъчно пространство за паркиране

Много често имотите в покрайнините на столицата са част от затворени жилищни комплекси, които са уредени във всеки смисъл на думата. Това включва и частта с паркирането.

Липсата на достатъчно места за паркиране в града и търсенето на свободно място за колата е ежедневие за някои хора. Ето защо много купувачи предпочитат, когато търсят своя нов дом, този казус повече да не стои пред тях и да имат паркомясто пред дома си.  

Освен това, някои затворени комплекси предлагат и повече от едно място. Като по този начин могат да отговорят на нуждите на семейства, които разполагат с повече от един автомобил. 

 

Цена

В зависимост от локацията, можете да откриете имот от висок клас на по-добра цена, в сравнение с жилище със същите параметри в центъра на града. Имайте предвид обаче че всичко е строго специфично и зависи изцяло от изискванията ви за локация, квадратура, вид строителство, дали търсите имот в затворен комплекс, самостоятелна къща с двор или апартамент.


Разгледайте нашите предложения в някои от най-предпочитаните райони за живеене само на 20-30 км от София тук и намерете своя нов дом!

 

Какво трябва обмислим преди да направим покупка на жилище извън София?

 

Отдалеченост от заведения, болници и магазини

За много хора животът извън града има редица предимства, но други не биха се чувствали така комфортно и биха го сметнали като сериозен недостатък. Преди да пристъпите към подобна стъпка е добре да имате предвид няколко неща. Едно от тях е  отдалечеността от ключови за вас обекти като заведения за хранене, лечебни заведения, детски градини, училища, магазини или пък работното ви място. На живеещите извън града им се налага да планират по-добре времето си, така че то да им стига и да се справят с ежедневните си задължения, а тази задача не е лесна за всеки.


Освен това в случай че сте свикнали да живеете по-динамичен начин на живот и да излизате често, животът извън града може да се окаже неподходящ за вас а дори и да ви създаде трудности. 

 

По-високи разходи за транспорт и повече време за придвижване

Освен повече време за придвижване, трябва да вземете под внимание и по-високите разходи за транспорт. В зависимост от това колко далеч изберете своя нов дом трябва да проверите обществения транспорт, който обслужва района. В случай че предпочитате да се придвижвате с личния си автомобил, трябва да вземете предвид по-големия ежедневен разход за гориво. 

 

Как агенция за недвижими имоти Имотека може да ви помогне с покупката на имот в покрайнините на София?

Сътрудничеството с Имотека ще ви даде усещане за сигурност и свободата да бъдете винаги навременно информирани за етапите, в които се намира вашата сделка. Може да разчитате напълно на вашия консултант, който ще ви осведоми за сроковете за които ще ви бъдат издадени различните по вид документи. Това е от същества полза, за да предвидите какво темпо на развитие може да очаквате и колко време да отделите, за да се подготвите.

Ако сте решени да откриете идеалния имот, който с радост да наречете „вкъщи“, не се колебайте да се свържете с нас. Ние сме на ваше разположение!