Продажба на апартаменти в Бургас

Продажба на апартаменти в Бургас. Как да привлечем интереса на купувачите?

Днешният пазар на имоти е много конкурентен, за да продадете имота си не е достатъчно да го пуснете за продан. Влезте в статията ни и научете повече. 

 

Защо трябва да привлечем интереса на купувачите?

 

Пазарът на имоти в Бургас

Сделките с т.нар. ваканционни имоти са много атрактивни и определено все повече хора се ориентират и инвестират своите средства в имоти, които се намират по морските курорти.
През последните няколко години търсенето и интересът към имоти в Бургас и региона отчита повишаване. Осъществяването на все повече имотни сделки в този район е плавна тенденция с начало около Квид кризата, като през 2021 година търсенето става значително по-изразено. Ниските лихви по кредитите, повишаването на средните доходи у нас и последващите ефекти от пандемията са част от факторите, които допринесоха за благоприятното развитие на имотния пазар в Бургас и региона.

 

Тенденции в цените на имотите в Бургас

Bcичĸи aнaлизи нa пaзapa нa нeдвижими имoти coчaт, чe Бypгac e пpитeгaтeлeн цeнтъp зa млaди бългapcĸи ceмeйcтвa c дoбpи доходи. Най-често покупката на имот ново строителство в Бургас се осъществява с лични средства или с частично финансиране от банките, а най-атрактивни са двустайните апартаменти и студията.
Haлицe е гoлямo тъpceнe нa вaĸaнциoнни имoти, на фона на умерено пpeдлaгaнe. Cpeднитe цeни ca oтбeлязaли pъcт cпpямo минaлaтa гoдинa oт около 17% в зaвиcимocт oт лoĸaциятa. Според местоположението, разпределението, колко близо е до плажната ивица, и какви удобства има, може да се закупи имот в Бургас и региона за 40 000 - 60 000 евро дори в локации като Слънчев бряг и Несебър. Тази сума е ориентировъчна за двустаен апартамент или студио, но тази инвестиция си струва, тъй като бързо би се възвърнала, ако имотът е с цел отдаване под наем.
Цените в центъра на морския град са скочили с 9 на сто. По-скъпи обаче са имотите в бургаските квартали "Лазур“, където цените са скочили с 30% през последната година, в "Братя Миладинови“ жилищата също отчитат повишаване на цените. Най-достъпен остава  квартак "Меден рудник“, където има и много ново строителство.

 

Как да привлечем интереса на купувачите на имоти?

Нагласата на клиентите към новия им дом се променя и днес голяма част от тях търсят имот в добре изглеждаща сграда, така че не само да получат качествена среда на живот, но и сигурност. Обикновено, желаещите да закупят имот също са проучили в детайли предимствата и недостатъците му, затова и ще се интересуват апартамента, който им предлагате дали отговаря на всичките им изисквания.

 

Цената на имота

Повечето продавачи определят сами цената на имота, който искат да продадат. Но определяйки сами цената може да затрудните и да забавите продажбата му. За повечето притежатели на недвижими имоти, голямо значение има сантименталната стойност, заради която продавачите искат по-висока цена. В исканата сума често се калкулират ремонти и подобрения на имота. Тези подходи не са правилни, защото ако за вас едно нещо има стойност, то може да няма никакво значение за потенциалния купувач. Изкуствено или излишно завишената цена най-често отказва потенциалните купувачи и те продължават своето търсене особено ако не целят бърза покупка.

 

Информативност при описване на имота

Независимо дали имате нов апартамент, стар или по наследство, купувачът винаги ще се интересува от неговата история – дали има съсобственици, дали не сте в процес на съдебен спор или обектът е под запор. Добре е да се запознаете с всички детайли, които ви касаят като продавач, за да достигнете до удовлетворяваща и двете страни сделка.

Предварителната подготовка на изрядна документация от ваша страна е много важна. Ако обявите един имот за продажба, но не можете да докажете, че разполагате с цялата налична документация, е много възможно да отблъснете потенциалните купувачи.

 

Качествени снимки на жилището 

Първият досег на клиента, който води до реален интерес, е обявата на имота и заради това тя трябва да бъде направена професионално с качествени визуализации. Много голям плюс е, ако освен снимки, в обявата се сложи и видео. То ще заведе клиента на виртуална разходка из имота и ако го хареса – ще отиде на оглед. Това помага също така да се избегнат разочарованията, защото всеки клиент ще бъде подготвен предварително за това, което ще намери на място.

 

Съвместна работа с агенция за недвижими имоти 

Консултацията със специалист в сферата на имотите ще ви гарантира спокойствие, че ще преминете през всички стъпки без проблеми. Избирайки да се доверите на услугите на професионален консултант, ще си спестите сериозна част както от задълженията и отговорностите, така и от притесненията, пред които всеки клиент се изправя.

Добре е да знаете, че брокерите на недвижими имоти познават в детайли имотния пазар, което ще ви гарантира един процес по покупко-продажба или наемане, без притеснения, лишен от неизгодни предложения и сериозни рискове. Добрите брокерите на недвижими имоти са хората, които знаят как да се възползват от всяка ситуация, за да бъде най-изгодна за вас, затова техните съвети са безценни. 

Точно поради тези комплексни и професионални познания, както и поради широката база данни и мрежата от ценни контакти, с които консултантите на недвижими имоти разполагат, работата с посредник е повече от основателна и резултатна при сключването на имотна сделка. Затова не се колебайте да изберете подобен тип услуги, за да улесните процеса по покупко-продажба.