Каква е разликата между ремонт на жилищен имот и услугата „Хоум стейджинг“?

Каква е разликата между ремонт на жилищен имот и услугата „Хоум стейджинг“?

Ремонтът на жилищен имот има за цел удовлетворяване на вкуса на собственика относно интериора и неговата функционалност. Хоум стейджинг услугата обобщава вкусовете на по-голямата част от бъдещите купувачи. Хоум стейджинг специалистите проучват старателно тенденциите в интериора и залагат на вече успешни стратегии за създаване на интериорни концепции с цел продажба на имота. При ремонта собственикът на имота сам избира рамката на своя бюджет, като може да наблегне на висококачествени и скъпи материали, материи, мебел, декорация, осветителни тела. Неговата цел е инвестиция, а не намаляване на излишни разходи.

 

При Хоум стейджинга идеята е друга- набляга се на бюджетни решения, но в същото време - смели, ефективни и функционални. Винил, тапети, фолиа, полиуретан, бои за плочки, полиестер за материи и други, можем да открием в апартамент, минал през ръцете на хоум стейджинг специалиста. Използват се ярки, наситени цветове, които подсъзнателно влияят в полза на имота, чиято цел е да ни заинтригуват и убедят в красотата и елегантността си. Целта е бързо привличане на вниманието, последвано от бърза продажба.

 

Обратното е при ремонта-вероятността собствениците да заложат на неутрална цветова палитра съчетана с един, два допълнителни цвята, е голяма. Малко са тези, които биха рискували да експериментират без намесата на интериорен дизайнер. Това в повечето случаи не води към един добре проектиран и заявяващ себе си интериор.


Вижте как преобразихме тези два имота

В този пример показвам как чрез боядисване на плочките на гърба на кухнята, вратичките и смяна на дръжки, премахване на стъклена витрина, добавяне на  актуален смесител и нова декорация като кутии за сладки и чаши за кафе, може да доведе до голям резултат. Вратичките са боядисани с тебеширена боя, а видът на плочките на гърба на кухнята е сменен чрез водоустойчива такава.


Вторият пример сочи как смяната на цвета на стените във всекидневната, обличането на дивана в подходящ калъф, изчистването на помещението от претрупаност, премахване на семейни снимки, подходящ килим и картини, определено правят интериора по-привлекателен за бъдещи купувачи.

В повечето случаи цената на имота след намесата на хоумстейджинг специалист се увеличава между 3 до 10% , което определено покрива инвестицията в услугата хоумстейджинг.

 

Свържете се с мен, Румяна Пенчева, за да Ви помогна да продадете имота си по-бързо и на по-висока цена! Очаквам ви на 0899840246