Услуги - агенция за недвижими имоти

Услуги, които агенция за недвижими имоти може да предложи

Продажбата на недвижимо имущество е отговорна задача и изисква обмислено вземане на решения от страна на продавача. Процесът по продажба е сложен и за да си гарантирате успешна сделка, специалистите препоръчват да потърсите съдействие от агенция за недвижими имоти. Ето и кои са основните дейности, с които ще ви съдейства брокерската агенция. 

 

Значение на агенциите за недвижими имоти

Професионалните агенции за недвижими имоти работят с консултанти, специализирани в своята дейност, които действат като посредници между продавача и купувача. Те са отговорни за сключването на сделката и са наясно с всички тънкости. Брокерите имат знанията, опита и уменията, нужни за преминаването през този сложен процес, а агенциите за недвижими имоти разполагат с множество експерти в различни сфери.

 

Оценка на имот

Една от основните услуги, които предоставят агенциите за недвижими имоти е актуална и конкурентна оценка на вашия имот. Ако не изберете подходяща цена на апартамента, обявата ви може дълго време да остане в портала за продажба на имоти, а това ще провокира недоверие от страна на потенциалните купувачи. Опитният консултант ще проучи характеристиките на жилището, както и района, в който се намира то и ще поеме отговорност за определяне на подходяща цена на имота.

 

Пазарни проучвания и анализ

Консултантите на недвижими имоти са специалисти в проучванията на актуалното състояние на пазара на имоти. Те анализират всички движения и тенденции и могат да ви дадат професионален съвет за оценката на вашето жилище. Брокерите следят икономическата обстановка в страната, наблюдават новостите в строителния бранш и разполагат с актуална информация и данни относно търсенето и предлагането в имотния сектор. 

 

Правни консултации

Брокерите добре познават процесите, които предстоят при прехвърляне на имот и ще ви предоставят правни консултации, необходими за бързото и безпроблемно преминаване през процеса на продажба. Консултантите ще прегледат прецизно документите по сделката и ще осигурят вашето спокойствие като минимализират риска от грешки. 

 

Посреднически услуги

Услугите на брокера в основата си представляват улесняване на процеса на покупка или продажба на имот. Те изпълняват ролята на посредници между продавача и потенциалните купувачи. По време на целия процес те водят комуникацията с клиентите, организират и провеждат огледи, и отговарят на всички възникнали въпроси. 

 

Продажба на недвижими имоти

Агенцията за недвижими имоти ще ви съдейства по време на всяка стъпка по процеса на продажба на имот. Чрез предварителните проучвания на тенденциите на пазара и на предпочитанията на потенциалните купувачи, които професионалните агенциите правят, те правилно могат да позиционират жилището ви на пазара, за да сключите успешна сделка.

 

Наемане на имоти

Допълнителни услуги, които агенцията за недвижими имоти предлага е намиране на подходящ имот за наемане. Съдействието от страна на професионален консултант е ключово за бързото намиране на подходящия имот и сключването на изгодна сделка. Важно е да се сключи договор, където са описани правата и задълженията на двете страни. Брокерската агенция носи отговорността подробно да ви запознае с условията на споразумението за наема. 

 

Управление на имоти

Ако разполагате с повече от два имота, които не ползвате за лични нужди, брокерските агенции предлагат услуга за управление на имоти. Те ще съдействат при необходимост от ремонти дейности или почистване, ще организират целия процес по намиране на подходящи наематели, сключване на договори, събиране на депозит и наем, цялостна комуникация с клиента и проверка за спазването на всички задължения по договора. 

 

Маркетинг и реклама

Маркетинговата стратегия е ключова за успешна сделка по продажба. Много хора смятат, че могат сами да се справят с продажбата на своя имот, но това крие много рискове. Те най-често са свързани с грешна маркетингова стратегия, определяне на неподходяща цена,  неправилна комуникация с клиента или неподходящ избор на платформа за позициониране на обявата. Професионалните брокерски агенции предлагат стратегия за маркетинг и реклама, с която да достигнете до повече потенциални купувачи.  

 

Онлайн маркетинг и реклама

Ако предлагате имота си чрез множество агенции или платформи това може да провокира недоверието от страна на потенциалния купувач и да предизвика негативен ефект. Авторитетните брокерски агенции използват своите сайтове, където позиционират професионално подготвена обява, така че да привлекат бъдещи купувачи и да предизвикат реален интерес. Те също ще ви предложат платена реклама в социалните мрежи, насочена към конкретни демографски групи, което допълнително засилва ангажираността и генерира по-голяма аудитория.

 

Подготовка на рекламни материали

Вашият консултант внимателно ще подготви описанието към обявата на жилището, така че то да бъде максимално атрактивно и да се отличи от останалите обяви. 

 

Фотографски и видео услуги

Агенциите за недвижими имоти използват професионални фотографски и видео услуги, с което представят апартамента ви по най-добрия начин. Така ще направите добро първо впечатление и ще привлечете купувачи.

 

Специализирани услуги

Агенциите за недвижими имоти разполагат със специалисти по ипотечно кредитиране, застраховки, финанси, маркетинг, счетоводство. Също така ще ви предложат юридически, търговски и технически услуги. Сформираният екип от специалисти ви осигурява спокойствие и сигурност при сключване на сделка. 

 

Инвестиционни съвети

Все по-често се осъществяват сделки с инвестиционна цел, което осигурява сигурно вложение на средствата ви, така че да не бъдат засегнати и обезценени от инфлацията. Консултантите познават динамичния пазар на имоти и могат да ви дадат професионални съвети къде и как да инвестирате парите си, и кога е най-подходящият момент за това.

 

Управление на проекти и строителство

Ако искате да инвестирате парите си в строителство на сграда или комплекс, брокерът може да ви консултира при избора на локация, стратегия за продажба или отдаване под наем, на завършен проект или на зелени площи. Агенцията за недвижими имоти може да ви даде съвети на база анализи представящи актуалните предпочитания на купувачите и наемателите. Той ще ви помогне да си отговорите на основни въпроси – дали е малък или голям инвестиционен проект, за какви купувачи/наематели е предназначен и ще ви помогне да определите вашата стратегия. 

 

Оценка на развитието на пазара

Консултантите отлично познават динамичния пазар на недвижими имоти, настоящата икономическа обстановка, предстоящи законови промени, както и промените по лихвите на ипотечните кредити. Те могат да ви дадат експертна оценка на тенденциите за движение и развитие на пазара, което ще ви осигури вземане на правилни решения.

 

Значимостта на избора на правилната агенция

Бъдете внимателни, когато избирате агенция за недвижими имоти, на която да се доверите. Изборът на утвърдена агенция с широко портфолио ще ви осигури сигурност и спокойствие по време на процеса на продажба, както и успех при сключването на изгодна сделка.