Архив: 2021 2020 2019 2018 2016 2015
15.01.2021 г.
Приемо-предавателен протокол за имот под наем: трябва ли да го подпишем?
Сключването на договор за наем е изключително важно ясно регламентирани отношения между наемател и наемодател. Приемо-предавателният протокол също е задължителен. Вижте повече тук.
Прочети повече
12.01.2021 г.
Трябва ли да заверявате нотариално договора си за наем?
Сключването на договор за наем е често срещана практика, но дали е достатъчно. Защо е важно да заверите договори си нотариално и какви са последствията научете тук.
Прочети повече
06.01.2021 г.
Пет причини да изберете кариерата на брокер на недвижими имоти
Професията на брокера на недвижими имоти за мнозина е изключително желана кариерна реализация. Същността на работа позволява лична преценка и волност в разпределението на служебните ангажименти и времето за почивка.
Прочети повече
21.12.2020 г.
За какво трябва да внимавате при покупка на имот на зелено?
За много купувачи, търсещи собствено жилище в сграда от ново строителство, покупката на имот на зелено се оказва желана перспектива.
Прочети повече
10.12.2020 г.
Как да продадете имота си в България от чужбина?
Продажбата на недвижим имот винаги провокира въпроси и колебания у купувача и води със себе казуси от различно естество, които често изискват разсъдливост, бърза реакция, а понякога дори тясно специализирани тематични знания.
Прочети повече
30.11.2020 г.
Какви са опциите ви за финансиране на покупка на жилище?
При покупка на имот, има няколко варианта, които можете да вземете предвид при заплащането. Ако искате да разберете повече за финансиране на покупка на имот, прочетете тук!
Прочети повече
16.11.2020 г.
Рискове при наемане на апартамент без брокер
Когато избираме имоти под наем е важно да сме добре информирани за всички възможни проблеми, които могат да ни изненадат. Прочетете повече тук за рисковете при наем на жилище.
Прочети повече
09.11.2020 г.
Данъци от продажба на имот. Какво трябва да знаем?
Продажбата на имот изисква заплащане на местен данък при покупка на имот. Ако искате да разберете повече за данъците при продажба на имоти, прочетете повече тук!
Прочети повече
02.11.2020 г.
Как да подберете правилните наематели?
В случай, че разполагате с жилище, което сте решили да отдадете под наем, неминуемо се питате как да откриете правилните наематели. Къде да ги потърсите, по какви признаци да откроите надеждните и подходящи кандидати, от тези, които ще представляват риск.
Прочети повече
29.10.2020 г.
Смяна на адресната регистрация при наем на жилище
При наемането на имот се налага често да сменим и адресната си регистрация. Нашите експерти обясняват разликата между постоянна и временна адресна регистрация и стъпките в процеса. Прочетете повече тук!
Прочети повече
28.11.2018 г.
4 идеи за уют в дома през декември
4 идеи за уют в дома през декември
Прочети повече
22.10.2020 г.
Как да се справите с некоректните наематели?
Некоректните наематели са чест проблем. За щастие законът за наемните отношения може да предотврати проблемни ситуации. Научете как следва да подходите, както и какви мерки е необходимо да предприемете, за да се справите навременно с проблемната ситуация.
Прочети повече